Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Music 4 ALL - Turneu național de recitaluri camerale dedicat creației românești contemporane de cvartet de coarde

Publicat: luni, 13 Martie 2023 , ora 11.55


Unul dintre cele mai titrate și experimentate ansambluri camerale românești - Cvartetul GAUDEAMUS al Filarmonicii din Brașov - va susține, în perioada 19 martie - 8 aprilie 2023, un turneu național de recitaluri camerale al căror repertoriu va fi consacrat în întregime creației contemporane românești de profil.

Proiectul MUSIC 4 ALL este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și este născut din dorința de a promova creația artistică românească contemporană print-un demers cultural valoros, modern și atractiv, ideea concentrării atenției pe muzica contemporană reprezentând un demers deosebit de benefic pentru diversificarea și îmbogățirea educației publicului, a dezvoltării și evoluției acestuia.

Denumirea turneului realizat de prestigiosul ansamblu brașovean susține pe deplin această perspectivă, sintagma propusă ca marcă a proiectului - MUSIC 4 ALL - dorind, printr-o evidentă analogie cu ideea grupului muzical alcătuit din 4 instrumentiști, să sublinieze faptul că muzica contemporană este un bun cultural accesibil și atractiv pentru orice categorie de public.

Repertoriul muzical propus cuprinde exclusiv partituri contemporane dedicate acestei formule instrumentale, semnate de unele dintre cele mai importante nume ale creației muzicale actuale:

Ulpiu Vlad - "Genesis";

Roman Vlad - "Femeia privindu-se în oglindă";

George Draga - Cvartet de coarde nr. 2;

Dan Dediu - Cvartet de coarde nr. 6 "Axis";

Adrian Iorgulescu - "Gemini".

Programul recitalurilor camerale va fi următorul:

1. Duminică, 19 martie 2023, ora 17:00 - Câmpina, Castelul "Iulia Hașdeu";

2. Luni, 20 martie 2023, ora 18:00 - Sf. Gheorghe, Centrul Cultural "Arcuș";

3. Miercuri, 22 martie 2023, ora 19:00 - Sibiu, Filarmonica de Stat;

4. Joi, 6 aprilie 2023, ora 19 - Rm. Vâlcea, Sala Filarmonicii "Ion Dumitrescu";

5. Sâmbătă, 8 aprilie 2023, ora 18 - Buzău, Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman".

Proiectul "MUSIC 4ALL - GAUDEAMUS Quartet" este organizat cu valorosul parteneriat al postului Radio România Muzical și al instituțiilor care găzduiesc evenimentele incluse în program: Primăria Municipiului Câmpina prin Muzeul Memorial "B. P. Hașdeu", Centrul de cultură Arcuș din Sfântu Gheorghe, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica "Ion Dumitrescu" din Râmnicu Vâlcea, Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional "Alexandru Marghiloman" din Buzău.