Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”George Enescu” susține, pentru prima dată după 30 de ani, un concert extraordinar la Sala cu Orgă din capitala Republicii Moldova

Publicat: joi, 2 Martie 2023 , ora 15.52

Pe 5 martie, de la ora 18,00, Sala cu Orgă devine un spațiu în care muzica anunță primavara. Artiștii care urcă pe scena din Chișinău sunt instrumentiștii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "George Enescu", care nu au mai cântat în capitala Republicii Moldova de 30 de ani, acest concert fiind realizat cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Concertul extraordinar îl va avea la pupitru pe dirijorul de origine basarabeană Yuri Botnari, muzician cu o vastă carieră internațională.

Alături de el va evolua violoncelistul Andrei Ioniță, unul dintre cei mai apreciați artiști români din tânăra generație, câștigător al marelui Concurs Internațional Ceaikovski în 2015 și posesor al unui talent interpretativ ieșit din comun, care i-a atras admirația și aplauzele pe scene de prestigiu din întreaga lume. Programul se deschide cu "Jocuri românești" de Sabin Păutza, binecunoscutul compozitor româno-american care aniversează vârsta de 80 de ani, continuă cu Concertul nr. 1, în la minor, pentru violoncel și orchestră, op. 33, de Camille Saint-Saëns, o partitură de mare virtuozitate și expresivitate romantică, și se încheie cu una dintre cele mai spectaculoase și îndrăgite creații pentru orchestră, Simfonia nr. 5, în mi minor, op. 64, de Piotr Ilici Ceaikovski.
Parteneri instituționali: Ministerul Culturii din Republica Moldova, Sala cu orgă.
Parteneri culturali: Ambasada României în Republica Moldova, Royal Music Society, Pro Contemporania Parteneri: Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, The Culture Club, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Radio Chișinău, Observator cultural, Prima TV, Aqua Carpatica Concertul simfonic extraordinar prezentat pe 5 martie la Sala cu Orgă din Chișinău are loc cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.