Arhivă : Agenda de concert Înapoi

New European Ensemble prezintă un tribut 3D lui MC Escher: Iluzii optice în imagine și muzică

Publicat: miercuri, 15 Februarie 2023 , ora 13.02

New European Ensemble, DEFRAME și Kunstmuseum Den Haag combină puterea iluziei, muzicii și imaginilor în "Metamorfosen: o călătorie muzicală în lumea lui MC Escher". Spectacolele vor avea loc pe 23 și 24 februarie 2023 , la Kunstmuseum din Haga, în cadrul expoziției "Escher - Andere Wereld".

Iluzii optice, lumi de vis și spirale nesfârșite. Lucrările lui MC Escher au devenit iconice în întreaga lume. Pentru a sărbători cel de-al 125 -lea an de naștere al iubitului artist, NEuE a făcut echipă cu colectivul DEFRAME și compozitorul Vlad Maistorovici pentru a crea un program care conectează imaginile iconice ale lui Escher cu muzică. DEFRAME va proiecta imagini 3D live, audio-reactive, în timp ce ansamblul realizează un program uluitor.

O nouă lucrare a compozitorului român Vlad Maistorovici , un omagiu emoționant adus celebrei Metamorfoze nr.2, precum și aranjamentele post-weberniene ale lui Maistorovici după canoanele lui Bach, atât de strâns legate de lumea matematică a lui Escher, sunt printre cele mai importante. Programul include Arvo Pärt Spiegel im spiegel, reflectată și în opera lui Escher, precum și în Konzert für 9 Instrumente de Anton Webern, un alt compozitor a cărui utilizare a canoanelor, variațiilor și unității matematice este strâns legată de imaginile lui Escher.

" Moștenirea lui Escher mi-a influențat gândirea componistică de mulți ani și colaborarea cu acest ansamblu minunat și imaginile live ale lui DEFRAME vor fi o oportunitate de neratat de a revedea arta lui Escher alături de muzică relevantă nouă și veche, ca parte a unui singur întreg artistic' Vlad Maistorovici, compozitor și dirijor.

"Opera lui Escher este iconică pentru fiecare artist vizual, a fost cu mult înaintea timpului său. În acest proiect, vom folosi o tehnică de proiecție 3D pentru a aduce ideile din spatele lucrărilor sale în lumea de astăzi, amplificată de muzica live. Lucrarea lui Escher este de natură matematică, ceea ce o face o sursă perfectă de inspirație pentru noua artă digitală.' Caroline Teunisse, DEFRAME

Spectacolele vor avea loc pe 23 și 24 februarie 2023 , în Kunstmuseum , Haga. Bilete: www.neweuropeanensemble.com/escher

După cumpărarea biletului la concert, biletul vă va oferi posibilitatea de a vizita expoziția la prețul de 10€.

Imagini 3D : DEFRAME (https://www.deframe.nl)

Artist vizual : Carolien Teunisse

New European Ensemble

Dirijor : Vlad Maistorovici

Concept: Emily Stam , Caroline Teunisse și Vlad Maistorovici

Johan Sebastian Bach (arr. Vlad Maistorovici ) - Mic Labirint Armonic BWV 591, Ofranda muzicală BWV 1079 ( extrase ), Coral BWV 615

Anton Webern - Concert pentru 9 instrumente op. 24

Arvo Part - Spiegel im Spiegel

Vlad Maistorovici - Metamorfoze după M.C.Escher ( primă audiție)

Cu sprijinul : Performing Arts Fund NL și Municipalitatea Haga.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Despre New European Ensemble

New European Ensemble a fost fondat în 2009 în Țările de Jos de muzicieni dedicați și pasionați din toată Europa. Ansamblul și-a construit o reputație pentru programarea imaginativă, cu cronici ca "fantastic" (NRC) și "interpretări excelente" (de Volkskrant ) și a fost numit unul dintre "ansamblurile de frunte din Țările de Jos" ( Nieuwe Noten). Grupul a cântat în aproape toate sălile și teatrele majore din Țările de Jos, printre care Concertgebouw, Carré Theatre și Muziekgebouw. aan 't IJ din Amsterdam, De Doelen din Rotterdam, Tivoli Vredenburg și Teatrul Regal din Haga.

Ansamblul concertează în mod regulat la festivaluri precum Gaudeamus Muziekweek , Festival Vlaanderen , November Music, Shanghai New Music Week, Beijing Contemporary Music Festival și Svensk Musicvar . Turneele internaționale au adus grupul în Marea Britanie, Germania, Belgia, Suedia, Finlanda, Italia, România, Liban, China și Hong Kong.

Muzicienii ansamblului lucrează în mod regulat cu tineri compozitori și interpreți la nivel de conservator la Conservatorul Regal de la Haga și la școlile de muzică din întreaga lume.

https://www.neweuropeanensemble.com/press/