Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Arii și duete din opere celebre în interpretarea membrilor Corului Filarmonicii "George Enescu"

Publicat: joi, 12 Ianuarie 2023 , ora 15.44

Arii și duete din opere celebre în interpretarea membrilor Corului Filarmonicii "George Enescu"

Proiectul Muzica pe înțelesul tuturor propune pentru seara de miercuri, 18 ianuarie 2023, ora 19.00, la Sala mică a Ateneului Român, un recital în care în care muzicieni din Corul Filarmonicii "George Enescu" vor evolua ca soliști. Se vor prezenta astfel publicului sopranele Laura Chera, Elena Răduț Seliște, Lavinia Mamot și Mădălina Stan, mezzosopranele Alexandrina Stan, Natalia Băbuță, Geanina Munteanu și Ștefania Chițulescu, tenorul Ionel Orheian, baritonul Marius Nine și basul Ștefan Lamatic. Pianistul acompaniator este Tudor Scripcariu, iar comentariul de specialitate aparține muzicologului Mihai Cojocaru.

Programul cuprinde arii și duete din opere de Camille Saint-Saëns, Gaetano Donizetti, Georges Bizet, Charles Gounod, Jacques Offenbach, Ruggero Leoncavallo, Jules Massenet, Giuseppe Verdi și Wolfgang Amadeus Mozart

Mai multe informații despre concert pot fi găsite aici: https://tockify.com/stagiune/detail/300/1674061200000

Biletele se pot cumpăra

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".

În stagiunea 2022 - 2023 a fost inaugurat proiectul Muzica pe înțelesul tuturor, în care artiștii Filarmonicii "George Enescu" se prezintă publicului prin recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant. Comentarii de specialitate transmit, într-un limbaj accesibil și atrăgător, informații despre compozitori și piesele incluse în programe, iar instrumentiștii și cântăreții filarmoniști oferă interpretări de referință. Recitalurile și concertele se desfășoară fără pauză, cu o durată de aproximativ 75 de minute.