Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice". Concertul-conferință "Codul lui Bach" cu Steffen Schlandt (clavecin)

Publicat: miercuri, 28 Septembrie 2022 , ora 10.37

Marți, 4 octombrie, ora 19, la Palatul Suțu, începe seria de toamnă a concertelor-conferință din cadrul proiectului "Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice", un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Fundația ACCUMM, co-finanțat de AFCN. Invitatul celui de-al cincilea concert este organistul Bisericii Negre din Brașov, Steffen Schlandt, care va face de la clavecin o introducere în Barocul muzical german, lumea sonoră a afectelor și a retoricii, cu exemple din lucrările celui mai important compozitor al vremii, Johann Sebastian Bach. "Codul lui Bach" ne oferă indicii pentru înțelegerea modului în care cantorul de la Leipzig a compus lucrări precum "Mätthaus-Passion" sau "Clavecinul bine temperat", sub umbrela unei estetici muzicale intitulate "Musica Poetica", ale cărei baze au fost puse de scrierile pastorului Martin Luther.

În preambulul concertului, Mădălina Manolache, muzeograf, Secția de Antropologie Urbană, Muzeul Municipiului București, va prezenta Motivul horei in colecția de ceramica a Muzeului Nicolae Minovici.

Toate concertele proiectului vor fi difuzate live, online pe www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos și vor putea fi urmărite ulterior pe paginile de youtube și facebook ale asociației și ale Muzeului Municipiului București.

Intrarea la concertele de la Palatul Suțu este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe bază de rezervare, scriind la: kitharalogos@gmail.com.

Detalii: www.muzeulbucurestiului.ro , www.muzicapepaine.ro

www.facebook.com/muzicapepaine , www.facebook.com/kitharalogos