Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violonistul Alexandru Tomescu, în concert la Filarmonica Pitești

Publicat: luni, 19 Septembrie 2022 , ora 12.48

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 septembrie, de la ora 19.00, în sala "Simfonia", primul concert simfonic extraordinar al noii stagiuni. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești revin dirijorul Constantin Grigore și violonistul Alexandru Tomescu.

În program: F. Mendelssohn - Concertul pentru vioară și orchestră în mi minor, Op. 64 și P.I. Ceaikovski - Uvertura 1812, Op. 49 și selecțiuni din baletul "Lacul lebedelor".

După absolvirea studiilor muzicale în țară, dirijorul Constantin Grigore a urmat și cursurile Academiei de Muzică "Karol Lipinski" din Polonia. A fost îndrumat de maeștri recunoscuți ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galați și Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena și Varșovia și a susținut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu", Orchestra Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski", Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical din București, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Pitești, Sibiu, Orchestra Națională a Republicii Moldova ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București și dirijorul permanent invitat al Filarmonicii Pitești.

Violonist de renume internațional, Alexandru Tomescu este câștigător al multor premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. Din 1985, de la debut, a susținut sute de concerte și recitaluri în toată lumea. După o carieră fructuoasă pe Mapamond, talentatul violonist s-a dedicate organizării unor turnee naționale de muzică clasică. A colaborat cu toate filarmonicile din țară, sub bagheta dirijorilor de marcă români, dar și cu dirijori internaționali, concertând și la Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York sau Metropolitan Arts Centre -Tokio. Din septembrie 2007, și-a câștigat dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702. A concertat deseori la FilarmonicaPitești, fiind, în anii trecuți, angajat ca solist concertist.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.