Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Bursele de Idei "București Re:Imaginat": încep călătoriile urban-poetice cu "Tramvaiul Bookurești"

Publicat: joi, 14 Iulie 2022 , ora 12.35

ARCUB - Centrul Cultural al Bucureștiului continuă implementarea proiectelor câștigătoare ale Burselor de idei "București RE:imaginat" cu inaugurarea unui nou eveniment pentru oraș, "Tramvaiul Bookurești". Inițiat de Asociația "Arta nu mușcă", "Tramvaiul Bookurești" propune bucureștenilor cinci călătorii urban-poetice cu tramvaiul de epocă (pe linia 1) în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 23 iulie - 20 august 2022.

"Tramvaiul Bookurești" reimaginează traseul tramvaiului clasic într-o experiență interdisciplinară, cu lecturi de poezie, momente de muzică și povești despre oraș ce transpun participanții într-o călătorie prin care redescoperă orașul dintr-o altă perspectivă.

Într-un regim special de weekend, tramvaiul de epocă din baza serviciului de transport public din Capitală este reactivat pe linia 1. Timp de cinci săptămâni, tramvaiul circulă în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 23 iulie - 20 august 2022. Participanții beneficiază de o călătorie dus-întors, pe ruta Depoul Dudești - Bd. Banu Manta - Depoul Dudești, fără opriri în stații. Timp de aproximativ două ore, în intervalul orar 19:00-21:00, călătoria include povești și istorii de pe traseu susținute de Anita Stere/Ioana Popa - ghizi istorici, lectură și conversații cu poeți despre poezie, despre relația lor cu București moderate de Raisa Beicu, Anca Vancu sau Elena Vlădăreanu și momente muzicale din zona jazz, clasică și interbelică.

"Tramvaiul Bookurești" este o continuare a proiectului "Tramvaiul Poeziei din 2019", câștigător la Gala AFCN pentru inovare. A doua ediție, prezentată într-un mod cu totul inedit, are scopul de a experimenta artistic mijloace de transport și de a încuraja publicul larg să se reapropie afectiv de orașul în care trăiesc, printr-o experiență poetică urbană atipică.

Biletele pentru călătoria "Tramvaiul Bookurești" sunt disponibile online pe arcub.ro, bilet.ro și la casa de bilete ARCUB din strada Lipscani 84-90.

Preț: 25 de lei (loc pe scaun), respectiv 15 lei (loc în picioare).

PROGRAM "TRAMVAIUL BOOKUREȘTI"

23 iulie - 20 august 2022 | orele 19:00 - 21:00

Depoul Dudești - Bd. Banu Manta - Depoul Dudești

Sâmbătă, 23 iulie 2022

19:00 - 21:00

Lectură și discuție cu poeta Simona Popescu

Recital saxofon de Paolo Profeti

Dialog moderat de Raisa Beicu

Poveștile orașului traseul liniei 1 - ghid Ioana Popa

Sâmbătă, 30 iulie 2022

19:00 - 21:00

Lectură și discuție cu poeta Nora Iuga

Recital violoncel de Mihail Grigore

Dialog moderat de Raisa Beicu

Poveștile orașului traseul liniei 1 - ghid Ioana Popa

Sâmbătă, 6 august 2022

19:00 - 21:00

Lectură și discuție cu poeta Anastasia Gavrilovici

Recital de muzică interbelică de Corina Sârghi

Dialog moderat de Elena Vlădăreanu

Poveștile orașului traseul liniei 1 - ghid Anita Sterea

Sâmbătă, 13 august 2022

19:00 - 21:00

Lectură și discuție cu poetul Dan Sociu

Recital harpă de Alice Hristodor

Dialog moderat de Anca Vancu

Poveștile orașului traseul liniei 1 - ghid Anita Sterea

Sâmbătă, 20 august 2022

19:00 - 21:00

Lectură și discuție cu poeta Cătălina Stanislav

Recital vioară de Mircea Lazăr

Dialog moderat de Anca Vancu

Poveștile orașului traseul liniei 1 - ghid Anita Sterea

Despre programul "București RE:imaginat"

Aflat la prima ediție, Programul București RE:imaginat - Burse de idei pentru proiecte culturale își propune dezvoltarea unui portofoliu de idei transformatoare pentru oraș și comunitate. Deschis exclusiv persoanelor fizice sau grupurilor de persoane active în viața creativă a Bucureștiului, programul a urmărit coagularea unor idei de proiecte care să crească accesul la spațiile publice și atractivitatea acestora pentru cetățenii orașului, care să-i aducă laolaltă și să contribuie la consolidarea identității comunitare și de cartier.

Ideile selectate în urma apelului acoperă toate cartierele bucureștene și propun o serie de performance-uri și intervenții artistice în spațiul public, proiecte de regenerare urbană, proiecte comunitare cu latură educațională, socială și de integrare, evenimente interdisciplinare și de arte vizuale și performative.

O parte din ideile finaliste vor fi implementate până la finalul anului 2022 de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

Mai multe informații despre programul proiectului București RE:imaginat pot fi accesate pe www.arcub.ro, la secțiunea Finanțare.

Ne puteți urmări pe paginile de Facebook și Instagram ARCUB.București și pe www.arcub.ro.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii - Spotlight, Festivalului Internațional de Teatru de Stradă - B-FIT in the Street!, al singurului festival internațional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și dezvoltă anual sesiuni de finanțare nerambursabilă pentru proiectele operatorilor culturali din București.

Persoană de contact (presă):

Nicoleta Ion - Consilier Relații Publice ARCUB

E-mail: nicoleta.ion@arcub.ro