Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Baletul din Győr (Ungaria) revine în România

Publicat: marți, 17 Mai 2022 , ora 13.02
Baletul din Győrprezintă spectacolul "Romance" la Opera Maghiară din Cluj în data de 19 mai 2022, joi de la ora 19.


Trupa de artiști va prezenta spectacolul de balet "Romance", o coregrafie creată pe operele compozitorului Kodály Zoltán. Coregrafia "Romance" include piese din întreaga operă a lui Kodály, devenind astfel un omagiu adus marelui muzicolog, pedagog muzical și cercetător al muzicii populare.

Regizorul-coregraf al spectacolului este Velekei László, directorul Baletului din Győr.

"Piesa de mare succes "Kodály" a lui Velekei László, laureat al premiilor "Seregi" și "Harangozó", artist emerit al Ungariei, a fost reimaginată sub forma coregrafiei "Romance", care explorează toate colțurile operei celebrului compozitor de renume mondial, aducând astfel un omagiu demn de muzicologul, profesorul de muzică și cercetătorul muzicii populare din Ungaria. Spectacolul va oferi o perspectivă asupra tuturor detaliilor operei compozitorului și va evidenția rolul tradițiilor populare maghiare în viața individului și a comunității ().

O lumină albă și strălucitoare izbucnește în spațiu, căzând pe un bărbat. E liniște. Se aud sunete de bătăi. Ritmul se accelerează, devenind tot mai violent. Tăcere, din nou. Bărbatul se prăbușește. Apar oameni în fundal, femei purtând eșarfe negre. O femeie se distinge din mulțime…" - citim pe pagina de internet gyoribalett.hu.

Distribuția:

Dansatori: Văduva - MATUZA Adrienn Soțul - Artem POZDEEV Pretendent - JEKLI Zoltán Laureat al premiului "Harangozó"

Femei: MARJAI Lili Anna • HERKOVICS Eszter Adria • Tatiana SHIPILOVA • TÜÛ Barbara Tetiana BARANOVSKA • GUTI Gerda,

Bărbați:
ENGELBRECHT Patrik • Luigi IANNONE • Daichi UEMATSU • GÉMESI Máté, SZENTIVÁNYI Richard • Thales HENRIQUE

Asistent regie: KARA Zsuzsanna Costume: BARACSI Orsolya Lumini: VELEKEI László, HÉCZ Péter Scenografie: VELEKEI László, VIDOS Tibor Dramaturg: CSEPI Alexandra Coregraf: VELEKEI László, Laureat al premiilor "Seregi"- și "Harangozó", Artist Emerit

Cu participarea: PÁL Eszter

Director: Velekei László, Laureat al premiilor "Seregi"- și "Harangozó", Artist Emerit

Conducător artistic:Lukács András, Laureat al premiilor "Seregi"- și "Harangozó"

Urmăriți pagina noastră de Facebook și site-ul nostru pentru mai multe informații și noutăți!

Biletele pentru spectacol sunt disponibile online pe eventbook.ro și la casieria instituției noastre, de luni până vineri, între orele 10 și 14. Casa de bilete se deschide cu două ore înainte de spectacol.