Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. De la Londra la București cu pianistul Nil Mladin

Publicat: marți, 5 Aprilie 2022 , ora 11.16


În data de 12 aprilie 2022, de la ora 19.00, în Sala mică a Ateneul Român, proiectul Stagiunea de marți seara îl are ca invitat pe pianistul Nil Mladin, laureat al mai multor concursuri de interpretare naționale și internaționale, astăzi student al Academiei Regale de Muzică din Londra. Recitalul va cuprinde lucrările Două basme Op. 20 de Nikolai Medtner, Sonata Nr. 2 in si bemol minor, Op. 35 de Frédéric Chopin și Sonata Nr. 7 in si bemol major, Op. 83 de Serghei Prokofiev.

Proiectul este realizat în coproducție cu Radio România Muzical.

Nil Mladin a urmat cursurile Colegiului Național de Muzică "George Enescu din București la clasa prof.Viorica Nistoroiu. Din 2018 este student al Academiei Regale de Muzică din Londra, la clasa prof. Joanna MacGregor. Tânărul muzician și-a șlefuit tehnica și gândirea muzicală în cadrul unor cursuri de măiestrie oferite de pianiști-profesori cu carieră internațională, precum Imogen Cooper, Håkon Austbø, Martin Hughes, Ian Fountain, Rustem Hayroudinoff, Stefan Arnold, Leon McCawley, Maria Masycheva, Imre Rohmann, Florian Mitrea, Cordelia Höfer Teutsch sau Georgy Gromov. Nil Mladin este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale de interpretare muzicală și a evoluat pescenele importante din Romania, atât în recitaluri solo, cât și în concerte alături de orchestre simfonice. Pianistul român s-a făcut cunoscut și apreciat și în Germania, Franța, Italia, Austria și Marea Britanie.

Recent, în urma unui concurs online, a primit invitația de a face parte din programul SoNoRo-Interferențe unde va avea ocazia să studieze muzica de cameră alături de artiști de talie internațională și de profesori de la diferite Universități de Muzică din Europa, iar la finalul fiecărei sesiuni de lucru, sa interpreteze lucrările studiate în cadrul workshop-ului, alături de acesti profesorii, în concerte special organizate la Montepulciano, Bușteni, Tescani și Traunstein.

Stagiunea de marți seara este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.

Filarmonica George Enescu
Stagiunea de marți seara
Marti, 12 aprilie 2022, ora 19.00 - Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian
NIL MLADIN (Londra)

Program:

Nikolai Medtner - Două basme op. 20

Frédéric Chopin - Sonata Nr. 2 in Si bemol minor, Op. 35

Serghei Prokofiev - Sonata Nr. 7 in Și bemol major, Op. 83

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar". Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.