Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Recital cameral. De la Viena la București

Publicat: miercuri, 9 Martie 2022 , ora 13.58

Sânziana-Cristiana Mândruț, studentă la Conservatorul "Richard Wagner" din Viena, la clasa de vioară a profesorului Igor Petrushevski, este pentru prima oară invitată în Stagiunea de marți seara. O frumoasă carte de vizită o recomandă din plin. În recitalul pe care îl anunțăm, violonista va fi secondată de Cătălin Răducanu, unul dintre acompaniatorii oficiali ai concursului "George Enescu", secția vioară (2021). În program, două capodopere ale literaturii camerale semnate Brahms și César Franck

Marți, 15 martie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică
Stagiunea de marți seara

SÂNZIANA MÂNDRUȚ - vioară
CĂTĂLIN RĂDUCANU - pian

Program

Johannes Brahms - Sonata nr. 1, în sol major, pentru pian și vioară, op. 78, "Regensonate"

César Franck - Sonata în la major pentru pian și vioară

Coproducător Radio România Muzical

Sânziana - Cristiana Mândruț este absolventă a Colegiului Național de Muzica "George Enescu" din București. De-a lungul timpului, a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesorii Igor Petrushevsky, Silvia Marcovici, David Grimal, Mihaela Martin, Sergey Kravchenko.

Sânziana - Cristiana Mândruț a obținut peste 50 de premii la concursuri naționale și internaționale, printre care și la concursurile "W. A. Mozart", "In memoriam Yehudi Menuhin", "Victor Giuleanu", "Paul Constantinescu", "Modest Iftinchi", "Paolo Serrao" (Italia), "International gathering of violinists" (Serbia). De asemenea, a obținut in anul 2021 locul 3 la "Clara Schumann" International Competition. Este membru activ al ansamblului de muzica barocă "Barocharest", în care activează atât ca parte a formației, cât și ca solistă, din anul 2017 până în prezent.

Pianistul Cătălin Răducanu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală. În prezent este profesor acompaniator la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" și doctorand al UNMB, sub îndrumarea Prof. D.H.C. Dan Dediu. Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, printre care concursurile "Victor Giuleanu", "Mihail Jora", Festivalului Muzicii Maghiare (la trei ediții). A susținut numeroase recitaluri în calitate de solist, dar și de membru al unor formații camerale, atât în țară cât și în săli de concert din Europa (la Roma, Paris, Budapesta). Cariera sa artistică se dezvoltă în continuare și în calitate de solist concertist care a colaborat, până acum, cu orchestrele filarmonicilor din Brașov, Târgu Mureș, Cluj și Râmnicu Vâlcea.

Cătălin Răducanu s-a perfecționat în cadrul cursurilor de măiestrie susținute de Gabriel Amiraș, Cristian Beldi, Wolfgang Manz, Martin Hughes, Imre Rohmann, Tunde Kurucz, Andrei Gavrilov, Gerlinde Otto, Hakon Austbo, Tilmann Kremer.

Biletele se pot procura:
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar".Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis conform legii