Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corala Academică a Filarmonicii "Oltenia" - Muzică Sacră

Publicat: luni, 7 Martie 2022 , ora 16.22

VINERI, 11 MARTIE 2022, ORA 19:00

DIRIJOR

MANUELA ENACHE-PÎRVU

La pian

CORINA STĂNESCU

Vineri, 11 martie 2022, ora 19:00, la Filarmonica "Oltenia" va avea loc un concert de muzică sacră, sub conducerea muzicală a Manulelei Enache-Pîrvu, dirijor al Coralei academice.

În program:

Georg Friedrich Haendel: "Hallelujah" din oratoriul "Messiah"
Michael Praetorius: "Psallite, unigenito"
Hans Leo Hassler: Sacri concentus "Cantate Domino"
Henry Purcell: "Hear my prayer, O Lord"
Georg Friedrich Haendel: "He trusted in God" din oratoriul "Messiah"
Johann Sebastian Bach: "Haupt voll Blut und Wunden" din oratoriul "Matthäus-Passion"
Georg Friedrich Haendel: "And he shall purify" din oratoriul "Messiah"
Georg Friedrich Haendel
: "For unto us a Child is born" din oratoriul "Messiah"
Antonio Lotti: "Crucifixus etias pro nobis"
Franz Liszt: "Ave verum"
Josef Rheinberger: Abendlied, op. 69, nr. 3
Anton Bruckner: Graduale "Os justi meditabitur sapientiam"

Giuseppe Verdi: "Laudi alla Vergine Maria"
Knut Nystedt: "Laudate"

Vytautas Miskinis: "Cantate Domino"

MANUELA ENACHE-PÎRVU

Manuela Enache-Pîrvu a urmat cursurile Liceului de Artă "Marin Sorescu" (clasa de vioară). În perioada 2004 - 2008, a fost studentă bursieră în cadrul Universității Naționale de Muzică - București, specializarea Dirijat cor academic (clasa conf. univ. dr. Valentin Gruescu), urmând în paralel și modulul instrumental de vioară (Adrian Buliga, conf. univ. dr. Florin Croitoru). Dintre alți profesori, sub îndrumarea cărora și-a perfecționat pregătirea muzicală, se disting: Dinu Ciocan, Teodor Țuțuianu, Valentina Sandu Dediu, Dan Buciu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu. În 2010, a absolvit cursurile de master ale Universității Naționale de Muzică - București (Stilistică dirijorală, specializarea Dirijat Cor academic), iar în perioada 2009 - 2010, a beneficiat de o bursă de studii în cadrul Birmingham Conservatoire (Marea Britanie), perfecționându-se sub îndrumarea dirijorului Paul Spicer. Pe durata acestor studii, s-a implicat activ în calitate de dirijor al Corului Camerata, alături de care a susținut concerte și a realizat imprimări audio. În aceeași perioadă, a participat la workshop-ul educațional de muzică contemporană "Maze". Este doctor al Universității Naționale de Muzică București, teza sa tratând "Ipostaze ale muzicii corale în Romantism - o perspectivă dirijorală".

Activitatea profesională a tinerei muziciene vizează numeroase colaborări artistice: membră a Corului de copii Radio Craiova și a Corului de copii al Teatrului Liric din Craiova (1994 - 1998); instrumentist în Orchestra Teatrului Liric "Elena Teodorini" din Craiova (2002); artist vocal în cadrul Concertului - Medalion "Ștefan Niculescu" (Ateneul Român, 2008) și în spectacolul de teatru "Lucrezia Borgia" (Teatrul Național I. L. Caragiale - București); membră a Corului "DaCapo" (București, 2006). Alături de Corul "Solemnis" a susținut concerte în Austria (Viena) și Germania (Nürnberg, München, Ingolstadt). În perioada 2008 - 2009, a fost membră a Corului Patriarhiei Române, iar în 2007 a făcut parte din comitetul organizatoric al Festivalului Internațional "George Enescu" - București. În iunie 2010, a obținut Premiul I pentru proiectul - concurs "De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală", realizat de Opera Națională - București în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică. În vara anului 2012, a participat la cursurile de măiestrie dirijorală și fenomenologie muzicală susținute în Germania de maestrul Konrad von Abel. Din anul 2010, Manuela Enache-Pîrvu deține statutul de dirijor al Coralei academice a Filarmonicii "Oltenia".

CORINA STĂNESCU

Apreciata muziciană Corina Stănescu a studiat pianul mai întâi la Craiova, cu profesoara Mariana Ilie și apoi a absolvit, în anul 1983, Academia de Muzică din București, specializarea pian, la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu. În perioada studenției a realizat înregistrări la Radio București, a susținut recitaluri la Ambasada Ungară și a participat la Festivalul Tinerelor Talente de la Râmnicu Vâlcea. Împreună cu Orchestra simfonică a Filarmonicii "Oltenia" a interpretat lucrări de referință din repertoriul național și universal și a participat la numeroase turnee concertistice ale Filarmonicii craiovene întreprinse în străinătate. Datorită performanțelor sale interpretative de o calitate indubitabilă, Corina Stănescu se bucură de prețuirea unanimă a publicului și a criticii de specialitate. În prezent desfășoară o intensă activitate artistică și didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii "Oltenia", maestru corepetitor la Opera Română Craiova și profesor asociat (acompaniament - corepetiție) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultății de Litere - Universitatea din Craiova. Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră - de la creații ale marilor compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.

Prețuri bilete: 80 lei; 40 lei grupuri; 20 lei (elevi, studenți, seniori)

Program agenție: luni-vineri; orele 10:00-18:00

Accesul publicului este limitat la 50% din capacitatea sălii.

http://www.filarmonica-oltenia.ro/

https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/

https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/