Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Jazz în dar de Dragobete': Nadia Trohin în concert cu Big Band-ul Radio

Publicat: joi, 17 Februarie 2022 , ora 9.53


Ce poate fi mai frumos pentru o seară de Dragobete decât un frumos concert de jazz? Sub titlul "Jazz în dar de Dragobete", joi, 24 februarie 2022 (de la 19.00), Nadia Trohin - una dintre tinerele voci apreciate pe scenele de jazz din România - concertează la Sala Radio alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor. Născută la Chișinău, Nadia Trohin a studiat la Universitatea de Muzică București și a fost solista trupei Millenium și membră a grupului vocal Jazzapella. Este cunoscută de public și sub numele de "fata sihastră", după succesul melodiei cu același nume, pe care a interpretat-o ca solistă a formației Millenium.

Nadia Trohin este o tânără artistă cu o personalitate bine conturată în peisajul jazzului autohton. Între 2000-2004 a fost solista grupului Millenium, alături de care a lansat două albume: Fata sihastră și Creștini, Crăciunul a sosit.

Și-a definitivat studiile de licență, masterat și doctorat la Universitatea Națională de Muzică din București. În 2010, a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Tg. Mureș și, în același an, a început colaborarea cu pianistul Mircea Tiberian, alături de care a înregistrat CD-ul La margine de București, apărut în 2011, la casa de discuri Soft Records.

De atunci, a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate, colaborând cu muzicieni de marcă ai scenei jazzistice, între care: John Betsch, Chris Dahlgren, Christian Lillinger, Maurice de Martin, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu ș.a. În paralel cu activitatea concertistică, Nadia Trohin se implică activ și în domeniul educațional, fiind asistent universitar în cadrul Universității Naționale de Muzică din București și trainer vocal la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale".


Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical - și LIVE online, pe
site-urilecelor două posturi de radio.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletelesunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele "Muzica", IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.