Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Il trovatore' Giuseppe Verdi pe scena Operei Maghiare din Cluj

Publicat: marți, 11 Ianuarie 2022 , ora 15.57


Pe scena Operei Maghiare din Cluj în data de 13 ianuarie de la ora 18.30 puteți urmări opera renumită a lui Giuseppe Verdi, spectacolul de mare succes "Il trovatore".

Creată pe un libret de Salvatore Cammarano după piesa lui Antonio Garcia Guttierez, opera a avut premiera în 19 ianuarie 1853, la Roma. Verdi a preluat din subiectul istoric ce reflectă răscoalele antifeudale ale orașelor spaniole din secolul XV, doar câteva aspecte, focalizându-și intriga pe drama psihologică a personajelor principale. A creat o capodoperă a cărei intensitate emoțională răzbate veacurile, un spectacol nemuritor în care spectatorul va retrăi cu fiecare reprezentație fiorul tragic al acestei incredibile povești.

Regizor: Szabó Jenő

Dirijor: Horváth József

DISTRIBUȚIA:
Contele de Luna - Balla Sándor·Leonora - Barabás Zsuzsa·Azucena - Liza Kadelnik·Manrico - Pataki Adorján·Ferrando - Simonfi Sándor·Ines - Mányoki Mária·Ruiz - Rétyi Zsombor·Țiganul bătrân - Mányoki László·Hírnök ·Mesagerul - Rigmányi István

Scenografie:
Venczel Attila ·Costume: Ledenják Andrea ·Mișcare scenică: Jakab Melinda ·Maestru de cor: Kulcsár Szabolcs ·Concertmaestru: Barabás Sándor, Ferenczi Endre ·Corepetitor: Incze G. Katalin, Nagy Gergő ·Sufleur : Kostyák Júlia ·Regia tehnică: Lőrincz Norbert, Lőrincz Lili ·Asistent regie: Venczel Péter

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook și web pentru mai multe informații și noutăți.

Bilete pentru spectacol sunt disponibile online pe eventbook.ro și la casa de bilete a instituției de luni până vineri intre orele 10 și 14. Casieria se deschide cu două ore înainte de spectacole.

Vă informăm cu respect că, din cauza valorii incidenței SARS-COV-19, participarea la evenimentele Operei Maghiare din Cluj este permisă doar cu certificat de imunitate. Certificatele se pot descărca de pe siteul https://certificat-covid.gov.ro.

Vă mulțumim pentru înțelegere!