Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert de Crăciun, on-line pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești

Publicat: miercuri, 16 Decembrie 2020 , ora 10.43
Filarmonica Pitești organizează joi, 17 decembrie a.c., concertul simfonic de Crăciun, susținut de orchestra simonică a instituției, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea.

În program: Johann Strauss Jr./Richard Atzler - Annen-Polka,
Johann Strauss Jr. - Viață de artist, Vin, femei și cântec, Jockey Polka, Rosen aus den Suden, polcile Trenul de agreement, Tunete și fulgere, La vînătoare, Tic-Tac, Johann Strauss Jr./Josef Strauss - Pizzicato-Polka și Iosif Ivanovici - Valurile Dunării. De asemenea, pentru concertul de la finele acestui an atât de greu, Filarmonica Pitești mai are în program și alte surprize muzicale pentru publicul său.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind și cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. În perioada 2009-2018, ca dirijor al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București, a susținut premiere, concerte și spectacole de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad. În martie 2019, a dirijat, la Belgrad, concertul de închidere a celei de-a XX - a ediții a Guitar Art Festival, iar o lună mai târziu a fost invitat pentru o serie de concerte în capitala culturală europeană Matera. La începutul acestui an a repurtat succese extraordinare în Germania și Austria, cu ocazia unui turneu alături de New Vision Symphony Orchestra. Concertele s-au desfășurat sub emblema "The very best of John Williams and Hans Zimmer". De-a lungul activității sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artiști instrumentiști renumiți, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica, Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artiști de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Patricia Seymour ș.a

Concertul va fi transmis on-line, de la ora 19.00, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitesti: www.facebook.com/pitestifilarmonica.