Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Festivalul Internațional 'Craiova Muzicală' - ediția a 47-a, 4-17 decembrie 2020

Publicat: vineri, 11 Decembrie 2020 , ora 14.01


Luni, 14 decembrie 2020, de la ora 19.00, în cadrul Festivalului Internațional 'Craiova Muzicală', Klasikvm Ensemble va susține un recital online disponibil pe canalul de youtube al Filarmonicii Oltenia Craiova.


GABRIEL GHEORGHE (vioară), ALEXANDRA ANDREESCU (vioară), IULIAN POPOVICI (violă), ALEXANDRU DUȚULESCU (violoncel), MARIUS BARAN (contrabas), CĂTĂLIN OPRIȚOIU (flaut), CRISTINA ORDEAN (oboi), CIPRIAN MELENT (clarinet), IOAN GABRIEL LUCA (corn), MARIUS SUCIU (trompetă), CĂTĂLIN BUCERZAN (trombon), GRIGORE BĂLEANU (percuție)


În program:

Johann Strauss II: Valsul "Dunărea albastră", op. 314, Polca "Tritsch-Tratsch", op. 214, Valsul "Voci de primăvară", op. 410, Polca "La vânătoare", op. 373

Constantin Dimitrescu: Dans țărănesc

Béla Bartók: Dansuri românești

Iosif Ivanovici: Valsul "Valurile Dunării"

Johann Strauss II: "Valsul Imperial", op. 437, Polca "Ohne Sorgen", op 271

Pascual Marquina Narro: "España cañi"

Gerónimo Giménez: "La Boda de Luis Alonso"

Johannes Brahms: Dans ungar nr. 5


Festivalul Internațional "Craiova Muzicală", ediția 47, organizat de Filarmonica "Oltenia" Craiova a ajuns la cea de a patra și penultima seară, cu un recital KLASIKVM ENSEMBLE - un proiect inițiat de muzicieni de elită din București, cu dorința și credința de a promova o nouă atitudine în arta interpretării muzicii. Evenimentul este transmis online, începând cu ora 19:00, pe canalul de YouTube al filarmonicii oltene: https://www.youtube.com/c/FilarmonicaOlteniaCraiova.



De ce KLASIKVM Ensemble? "Mai întâi, să explicăm numele. KLASIKVM înseamnă clasic și exprimă eleganță și excelență. Sunt clasicii care folosesc "V" în loc de "U" în nume pentru respectul față de propria noastră limbă, română, care provine din latină, unde litera "v" se pronunța "u"." Țelul nenumăratelor ore de studiu individual și în orchestră al muzicienilor care au format KLASIKVM Ensemble a fost ca formula să devină o permanență muzicală și o certitudine artistică în mediul cultural bucureștean, românesc și de ce nu, european. Membrii ansamblului KLASIKVM, muzicieni de seamă ai scenei culturale românești, s-au remarcat de-a lungul timpului fie ca soliști, fie ca membri ai altor orchestre și ansambluri naționale sau internaționale, activitatea acestora fiind încununată, nu de puține ori, de premii acordate de prestigioase jurii naționale sau de peste hotare.

KLASIKVM Ensemble este formulă flexibilă din punct de vedere al componenței. Construit pe secțiunea clasică de coarde, în funcție de repertoriul abordat, paleta distribuției ansamblului este completată cu instrumente de suflat și percuție. KLASIKVM Ensemble abordează repertoriul preclasic, clasic, romantic timpuriu și contemporan. Proiectul a avut o intensă activitate concertistică pe scene importante, cum ar fi scena Ateneului Român, a Sălii Palatului, Sala Radio, Palatul Mogoșoaia, Muzeul Național Cotroceni și apariții în festivaluri naționale, precum Bucharest Music Film Festival, și internaționale. Calitatea artistică a interpretării muzicii clasice este garantată și de experiența profesională dobândită, ca urmare a cursurilor de perfecționare la care au participat, în țară sau în străinătate, precum și de colaborările permanente cu orchestre importante din Europa, cum ar fi Hamburger Symphoniker, Stuttgart Symphony Orchestra, Orchestra din Basel, Philharmonie der Nationen, Simfonica de La Coruña.