Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Dirijorul englez Jonathan Berman și violistul Răzvan Popovici continuă seria de concerte live la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: marți, 8 Decembrie 2020 , ora 15.21

Filarmonica "George Enescu" continuă seria de concerte live, fără spectatori, în sala Mare a Ateneului Român. Joi, 10 decembrie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" este condusă, pentru a doua săptămână în cadrul stagiunii online, de dirijorul englez Jonathan Berman.

Programul prezentat pe canalele online ale instituției este alcătuit din Variațiuni pe o temă de Haydn, op. 56 de Johannes Brahms, Andante și Rondo Ungarese pentru violă și orchestră, op. 35 de Carl Maria von Weber și Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550 de Wolfgang Amadeus Mozart. Solistul Răzvan Popovici va interpreta Romanță pentru violă și orchestră op.85, pentru a-l omagia pe compozitorul Max Bruch (1838-1920) la 100 de ani de la dispariție. "În secolul XX, muzica lui Bruch a devenit apreciată tocmai pentru trăsăturile care i-au fost reproșate în epocă: spargerea tiparelor, expresia liberă, discursul muzical bazat pe inspirație și mai puțin pe reguli. Cel mai important succes atins de Bruch a fost cel care contează, în ultimă instanță, cel mai mult, chiar și pentru artiștii cei mai riguroși: priza la public", apreciază muzicologul Mihai Cojocaru.

Stagiune online

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Joi, 10 decembrie 2020, ora 19.00, sala Mare a Ateneului Român

Dirijor JONATHAN BERMAN
Solist RĂZVAN POPOVICI

Program

Johannes Brahms
Variațiuni pe o temă de Haydn, op. 56

Max Bruch - 100 de ani de la moartea compozitorului -
Romanță pentru violă și orchestră, op. 85


Carl Maria von Weber

Andante și Rondo Ungarese pentru violă și orchestră, op. 35

Wolfgang Amadeus Mozart
Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550
Concertul transmis live pe 10 decembrie 2020 va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (
https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este Radio România Muzical.

Concertul este transmis, joi-seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990).