Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București sărbătorește 99 de ani de la instituționalizare și transmite online spectacolul 'Lohengrin'

Publicat: luni, 7 Decembrie 2020 , ora 13.30

Prima scenă lirică a țării împlinește marți, 8 decembrie 2020, 99 de ani de la instituționalizare, iar anul aceasta îi invităm pe toți iubitorii muzicii clasice să sărbătorim online, de la ora 18:00, cu difuzarea premierei spectacolului de operă "Lohengrin" (2011), capodoperă semnată de Richard Wagner, regia aparținându-i maestrului Ștefan Neagrău, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.

Spectacolul va fi transmis online pe site-ul instituției, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB.

Alegerea titlului nu este una întâmplătoare, în data de 8 decembrie 1921, prin hotărârea Ministrului Artelor, poetul Octavian Goga, Societatea particulară Opera s-a transformat în instituție de stat, cu sediul la Teatrul Lyric "Leon Popescu", primul director fiind Scarlat Cocorăscu. Noua instituție, Opera Română, a fost inaugurată cu spectacolul "Lohengrin" de Richard Wagner, dirijat de cel mai important compozitor român, George Enescu. De-a lungul timpului, pe scena Operei Naționale București au avut loc 20 de reprezentații ale titlului inaugural.

Cu această ocazie, vă invităm tot marți, 8 decembrie 2020, pe pagina oficială de Facebook a Operei Naționale București să urmărim împreună povestea inaugurării într-un video montaj cu imagini din arhiva primei scene lirice a țării.