Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Gala Tinere Talente, ediția 2020 – emisiune eveniment dedicată tinerilor artiști susținuți de Fundația Regală Margareta a României

Publicat: joi, 26 Noiembrie 2020 , ora 12.58

Fundația Regală Margareta a României organizează Gala Tinere Talente ediția 2020, o emisiune-eveniment dedicată tinerilor muzicieni și artiști vizuali, bursieri ai programului Tinere Talente. Gala va fi difuzată pe 30 noiembrie, începând cu ora 21.00, la TVR3, și transmisă online pe TVR+ și pagina de facebook a Fundației.

În fiecare an, Gala Tinere Talente îi aduce în atenția publicului pe tinerii muzicieni și artiști vizuali aflați la început de drum și susținuți în dezvoltarea lor artistică de Fundația Regală Margareta a României. Evenimentul reprezintă pentru bursierii programulului Tinere Talente oportunitatea de a demonstra evoluția lor artistică, cu sprijinul Fundației și sub îndrumarea mentorilor.

Pentru că anul acesta talentul și creațiile lor nu mai pot fi aduse într-o sală de concerte sau de expoziții, proiectele artistice individuale și de grup, realizate printr-o colaborare interdisciplinară, vor fi prezentate în emisiunea difuzată pe 30 noiembrie, începând cu ora 21.00, la TVR 3, și online pe TVR+ și pagina de facebook a Fundației.

Tinerii artiști vorbesc despre experiențele lor ca bursieri ai programului pe parcursul anului 2020, importanța bursei, a mentorilor și a promovării în parcursul lor artistic, dar și despre modul cum au reușit să-și adapteze actul artistic în acest an plin de provocări. Coordonatarul programului Tinere Talente, Gabriela Iordache, prezintă oportunitățile și beneficiile oferite tinerilor artiști și modalitățile prin care aceștia sunt susținuți în contextul actual al pandemiei.

Fundația Regală Margareta a României îi felicită pe cei 30 de bursieri ai programului Tinere Talente 2020 și mulțumește mentorilor care le-au fost alături în acest an - dirijorul Gabriel Bebeșelea, violoncelistul Andrei Ioniță, dirijorul Tiberiu Soare, tenorul Teodor Ilincăi, violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Vlad Iftinca, violistul Răzvan Popovici, pianista Verona Maier, violoncelistul Octavian Lup, artiștii vizuali Suzana Dan și Ioana Ciocan.

Prin bursele Tinere Talente, Fundația Regală Margareta a României susține tineri talentați români care nu au șansa să se dezvolte în lipsa resurselor sau a îndrumării necesare. Selecția națională pentru bursele anului 2021 este acum deschisă către elevi și studenți de la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara. Dosarul complet se trimite până la data de 18 decembrie 2020, la adresa de e-mail: tineretalente@principesa.ro. Detalii despre criteriile de eligibilitatea și metoda de aplicare se regăsesc AICI.

Programul național Tinere Talente este susținut de parteneri și sponsori, dar și prin donații individuale colectate prin SMS la 8864 cu textul ARTĂ, prin care publicul poate dona 4 Euro lunar în cadrul campaniei România are nevoie de artă.

Parteneri: Kaufland România, Fundația Globalworth

Sponsori: Kultho, B&B Collection, PPG-Deutek, Negro 2000, Transgaz, Sofmedica, Enayati Medical City, Hotel Siqua, Residence Hotels, Film Experience, Elite Art Galery, MecenaART

Parteneri media: TVR, Radio România Muzical, Radio România Cultural

Despre programul Tinere Talente

Programul național Tinere Talente a debutat în anul 2008 cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Ceea ce diferențiază programul Tinere Talente de alte proiecte care oferă burse, este abordarea holistică, centrată pe dezvoltarea și afirmarea acestor artiști în devenire, nu numai pe sprijin financiar. Pe lângă burse, tinerii primesc îndrumarea unor mentori valoroși, pregătire prin masterclassuri și oportunități de promovare. Pe parcusul celor 13 ani de activitate prin acest program au fost acordate 350 de burse de studiu, au fost organizate 450 de recitaluri, concerte și expoziții, asigurate 140 de masterclass-uri naționale și internaționale și cucerite 175 de premii la concursuri naționale și internaționale. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.tinteretalente.org.

Despre Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României a fost înființată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de 30 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale și de susținere a educației și talentului artistic. Mai multe detalii despre programele Fundației sunt disponibile pe www.frmr.ro.