Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Marius Constantinescu în dialog cu soprana Leontina Văduva

Publicat: joi, 26 Noiembrie 2020 , ora 12.39

Fundația Calea Victoriei și Marius Constantinescu vă invită la o întâlnire eveniment cu una dintre cele mai iubite, emoționante și fermecătoare interprete de operă: soprana Leontina Văduva.

La distanță scurtă de ziua ei de naștere, aveți șansa de a participa la un dialog cu potențial de șarm instantaneu, în care veți descoperi calitățile pentru care o lume întreagă o admiră pe Leontina Văduva: sensibilitate, firesc, generozitate și o căldură care te învăluie de la primele clipe.

Episoade ale unei cariere sclipitoare și povești mai puțin știute din parcursul unei artiste din elita mondială - iată doar câteva direcții care vă pot umple o seară tihnită de vineri.

Leontina Văduva este una dintre cele mai inportante soprane ale lumii din ultimele decenii. A studiat la Conservatorul din București cu redutabila Arta Florescu. După ce a câștigat Concursul Internațional de Canto de la Toulouse, și-a început cariera internațională, la finalul anilor 80. Rolul titular din "Manon" de Jules Massenet i-a fost carte de vizită pe cele mai importante scene ale lumii și i-a adus premiul Laurence Olivier în Marea Britanie, după debutul la Royal Opera House Covent Garden. "Romeo și Julieta", "Boema", "Carmen", "Povestirile lui Hoffmann", "Faust", "Dialogurile carmelitelor" au fost alte titluri ale repertoriului liric în care Leontina Văduva a strălucit la Paris, Milano, New York, Barcelona, Frankfurt, Torino, Chicago sau Tokyo.

Astăzi, Leontina Văduva este profesoară de canto la Conservatorul Claude Debussy din Paris și la Haute Ecole de Musique din Lausanne.

Nu în ultimul rând, veți avea ocazia de a intra în dialog cu Leontina Văduva și de a-i adresa întrebări.

https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/marius-constantinescu-in-dialog-cu-soprana-leontina-vaduva/