Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București redeschide publicului Sala Mare de spectacole cu trei titluri celebre din repertoriul universal

Publicat: vineri, 16 Octombrie 2020 , ora 9.47

Opera Națională București aduce în atenția publicului spectator în această săptămână trei spectacole din repertoriul universal în Sala Mare de spectacole.

Vineri, 16 octombrie, începând cu ora 19:00, vă așteptăm la spectacolul „Otello” (selecțiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Giancarlo del Monaco. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. De-a lungul secolelor, „Otello” s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidențiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci și prin trăirile tulburătoare și puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

Sâmbătă, 17 octombrie, începând cu ora 19:00, Opera Națională București prezintă „Carmen” – Operă în concert (fragmente) de Georges Bizet, în conceptul regizoral al lui Ștefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai bună operă compusă vreodată în Franța, iar după introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis că în zece ani va fi cea mai populară lucrare de operă din lume.

Duminică, 18 octombrie, începând cu ora 19:00, vă propunem spectacolul „Nabucco” (selecțiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București.

Vă așteptăm cu drag în Sala Mare de spectacole a primei scene lirice a țării să ne bucurăm împreună de momente pline de emoție ale celor mai îndrăgite povești de operă și balet ale Stagiunii 2020-2021.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare eveniment, sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.