Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Tosca' lui Puccini deschide Stagiunea 2020-2021 a Operei Naționale București

Publicat: marți, 6 Octombrie 2020 , ora 12.59

Opera Națională București deschide Stagiunea 2020-2021 în Sala Mare de spectacole joi, 8 octombrie, începând cu ora 19:00, cu spectacolul "Tosca" de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

"Tosca" este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste "roller coaster" de dragoste, lăcomie, crimă și intrigă politică. Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune - "o operă de care am nevoie", spunea el pe atunci - nu și-a pierdut farmecul nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. "Tosca" rămâne, așadar, o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toții culmile și coborâșurile sufletului. Revizuirea libretului de către Luigi Illica și Giuseppe Giacosa i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativă operă a stilului său de maturitate. Prin intermediul limbajului muzical, "Tosca" conturează personaje complexe, caractere puternice antrenate într-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea.

Distribuția reprezentației din 8 octombrie 2020: Floria Tosca - Madeleine Pascu, Mario Cavaradossi - Daniel Magdal, Scarpia - Cătălin Toropoc, Cesare Angelotti - Marius Boloș, Sacrestano: - Ion Dimieru, Spoletta - Valentin Racoveanu, Sciarrone - Florin Simionca, Un carceriere - Dan Indricău, cu participarea Corului și a Orchestrei Operei Naționale București.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare eveniment, sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.