Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Se redeschide stagiunea de concerte la Sala Radio!

Publicat: luni, 28 Septembrie 2020 , ora 11.54

Muzica revine la Sala Radio, după câteva luni în care a ajuns la public doar pe calea undelor!

Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debutează o nouă stagiune (2020-2021) cu invitați speciali și evenimente de calitate, siguranța publicului fiind asigurată prin respectarea normelor în vigoare în contextul pandemiei.

Dintre cei 7 semifinaliști ai secțiunii de violoncel a Concursului Internațional "G.Enescu" derulat recent online, unul singur este din România! Tânărul muzician ȘTEFAN CAZACU (26 de ani) - ce va concura anul viitor în semifinala prestigioasei competiții - este invitat special în concertul de deschidere a stagiunii. Ștefan cântă pe un violoncel de colecție, creat în urmă cu 103 ani, la Torino.

Concertul prezentat de Orchestra Națională Radio se va desfășura sub bagheta dirijorului britanic DUNCAN WARD, premiat ca cel mai bun tânăr dirijor al anului 2005 de către BBC. Între anii 2012-2014, Duncan Ward a fost dirijor-bursier al Academiei Orchestrei Filarmonicii din Berlin (poziție în care a fost numit de celebrul dirijor Sir Simon Rattle).

Programul serii invită la o călătorie muzicală în Viena sec. XVIII prin creațiile lui HAYDN: Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră și Simfonia nr. 96 - "Miracolul". Unul dintre cei mai "prolifici" compozitori din toate timpurile, Haydn a creat 104 simfonii, aproape 90 de cvartete de coarde, 62 de sonate de pian etc. și este adesea supranumit "părintele simfoniei".