Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'AMA DEUS', 'Carmina Burana' și 'Nunta lui Figaro', pe scena Operei Naționale București

Publicat: luni, 21 Septembrie 2020 , ora 14.58


Opera Națională București prezintă publicului iubitor de artă lirică trei titluri de referință din repertoriul universal.

Astfel, miercuri, 23 septembrie, începând cu ora 19:00, "AMA DEUS" va reprezenta pariul nostru muzical pentru o seară de excepție, un concert dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart, al cărui prenume (în latină Ama Deus - iubește-L pe Dumnezeu) a fost predestinat nașterii unui geniu al clasicismului vienez, devenit el însuși iubit de Dumnezeu. Programul concertului este o adevărată colecție de bijuterii muzicale, arii din opere celebre (Le nozze di Figaro, Die Zauberflote, Don Giovanni, Entfuhrung aus dem Serail), arii de concert, precum și uverturi și arii din opere mai puțin cântate (Il Re pastore, Bastien und Bastienne, Idomeneo, La clemenza di Tito).

Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 19:00, veți putea urmări "Carmina Burana" de Carl Orff. Compoziția este o cantată scenică profană, elementul reprezentativ fiind corul. Sursa de inspirație a acestei creații o constituie cântecele și poeziile din latina veche, germana Evului Mediu și franceza aceleiași perioade, dintr-un manuscris din secolul XIII, păstrate în mănăstiri benedictine.

Duminică, 27 septembrie, de la ora 19:00, va avea loc "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart. Spectacolul aduce în fața publicului personaje arhetipale, clasice, care se întâlnesc cu evenimente extraordinare pe parcursul operei. Intriga foarte bine construită, iar acțiunile personajelor sunt imprevizibile, fapt ce face ca deznodământul să fie unul neașteptat, dar fericit, așa cum se cuvine unei comedii mozartiene.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Regulamentul poate fi consultat în acest link: https://rb.gy/e0qktg