Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Fundația Regală Margareta a României - Împreună reușim să facem bine!

Publicat: marți, 8 Septembrie 2020 , ora 12.09
Recitaluri extraordinare ale bursierilor Tinere Talente

Finalul sezonului estival i-a regăsit pe bursierii programului Tinere Talente acolo unde artiștii se simt cel mai bine - pe scenă, în fața publicului. Pe 28 august, cu ocazia Zilelor Limbii Române, în cadrul unui eveniment deosebit organizat de Casa Artelor Dinu Lipatti, tinerii au susținut un recital de excepție, ce a inclus piese aparținând marilor compozitori români. Au sărbătorit astfel, alături de cei prezenți, dulcele grai românesc, dar și graiul universal al muzicii. Cu emoție și bucurie, bursierii au performat două zile, pe 29 si 30 august, pe marea scenă a Operei Naționale București. Programul celor două Seri ale Tinerelor Talente a inclus, de această dată, arii din opere celebre. Momentele muzicale s-au bucurat de participarea specială a prof. univ. dr.Verona Maier.

Vizualizați in browser
Video Opera Națională București
Video Casa Artelor Dinu Lipatti

Mentorat online pentru copiii din Centrele Generații - un nou tip de voluntariat

Orice senior specialist într-un domeniu, care vrea să își asume un nou rol social în comunitate și să contribuie pro bono la dezvoltarea școlară și personală a copiilor din cadrul Centrelor Generații, poate deveni mentor online. E nevoie doar de o atitudine pozitivă, disponibilitate și de anumite competențe digitale pentru a organiza sesiuni online pe teme de interes pentru copii: meditații la diferite materii din programa școlară, îndrumare în realizarea temelor, cluburi și ateliere educaționale, cercuri vocaționale, sesiuni de dezvoltare personală, chiar și jocuri de societate și educaționale interactive. Înscrierea ca mentor are loc pe noul website www.intergenerational.ro.

Află mai mult

Conferința Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă a ajuns la ediția a IV-a

Ca în fiecare an, pe 1 Octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice prin diverse acțiuni. Din grijă pentru cei care ne-au construit viitorul, anul acesta organizăm cea de-a IV-a ediție a conferinței naționale Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă și aducem laolaltă renumiți specialiști din domeniul senectuții, din ONG-uri, instituții publice și companii cu servicii dedicate. Evenimentul se va desfășura online, iar printre temele dezbătute se vor regăsi statistici actuale privind vârstnicii din România, soluții practice pentru vârstnicii vulnerabili sau aflați în situații de dependență, oportunități de participare socială și de implicare în comunitate pentru seniori, în mare parte, raportate la contextul actual al pandemiei COVID-19. Nu va lipsi nici topul nevoilor vârstnicilor din România, realizat în cadrul programului Telefonul Vârstnicului, și soluțiile disponibile pentru aceștia. Vă invităm să participați la conferință pentru a afla cele mai inovative, practice și eficiente soluții care pot duce la creșterea calității vieții seniorilor din comunitatea voastră.

Înscrie-te la conferință

Telefonul Vârstnicului printre cauzele susținute la Maratonul Olteniei 2020

Cea de-a opta ediție a Maratonului Olteniei, eveniment organizat anual de CEZ România, a fost una inedită, devenind Maratonul Virtual 20.20. Chiar și online, peste 340 de persoane s-au reconectat la activitățile sportive pentru a promova un stil de viață sănătos, dar și pentru a dărui #energiepentrubine. În mod tradițional, sportivii pot susține, prin participarea lor, o cauză socială. Anul acesta, o parte dintre ei au ales să devină, chiar și pentru o scurtă perioadă, "copiii sau nepoții" vârstnicilor care nu mai au pe nimeni și ambasadori ai cauzei Telefonul Vârstnicului. Prin fondurile obținute cu ajutorul lor, vom continua să oferim servicii seniorilor aflați în situații vulnerabile și care au nevoie, mai mult ca oricând, de informații actualizate despre serviciile sociale active în comunități, de consiliere psihologică, sprijin practic sau emoțional pentru alinarea singurătății. Apreciem inițiativa și eforturile ce au făcut posibilă prezența noastră în cadrul evenimentului și mulțumim echipei CEZ România, partenerilor și participanților pentru implicare și susținere!

Susține Telefonul Vârstnicului

Susțineți programele noastre cu o donație online