Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Sincretismul artelor', un spectacol despre strălucitoarea lume a artei clasice, pe esplanada Operei Naționale București

Publicat: joi, 27 August 2020 , ora 14.56


Opera Națională București în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret "Ștefan Iordache" prezintă joi, 27 august, începând cu orele 20:00, spectacolul "Sincretismul artelor".


Evoluția artei lirice din ultimul secol a creat numeroase dispute în rândul creatorilor și consumatorilor de acest gen.

Arta lirică putem afirma fără doar și poate că reprezintă o modalitate complexă de manifestare a tragicului și nu numai, a categoriei estetice - existențiale prin care creația unui popor devine cu adevărat importantă.

Spectacolul de joi seară vrea să sublinieze fuziunea perfectă dintre voce și mișcare. Îmbinarea a două universuri comune în această imensă și strălucitoare lume a artei clasice, care de-a lungul timpului, deși a suferit schimbări, a reușit să-și păstreze identitatea.

Vor intrepreta pentru dumnevoastră soliștii: Silvia Sorina Munteanu, Alin Stoica, Marius Boloș, Valentin Vasiliu, Florin Simionca și Alexandru Matei (student al Universității Naționale de Muzică din București), acompaniați la pian: Liana Mareș. Conceptul regizoral poartă semnătura Claudiei Machedon.

Vor dansa: Mihaela Soare (prim-balerină a Operei Naționale București), Bogdan Cănilă (prim-balerin al Operei Naționale București), Greta Niță (solistă a Operei Naționale București), Robert Enache ( prim-balerin al Operei Naționale București), Andra Ionete (prim-balerină a Operei Naționale București), Marina Gaspar (solistă a Operei Naționale București), Sergiu Dan (solist al Operei Naționale București), Răzvan Cacoveanu (solist al Operei Naționale București) și Adina Manda, Diana Gal, Rachel Gil.

Accesul la concerte se va realiza cu o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

"Seri de Operă și Balet pe Esplanadă" face parte din SAMER 2020 - Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Regulamentul "Seri de Operă și Balet pe Esplanadă" poate fi consultat în link-ul următor: http://operanb.ro/regulament-seri-de-opera-si-balet-pe-esplanada/.