Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestra Națională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal, pe 12 august, la 'Vara Magică'

Publicat: vineri, 7 August 2020 , ora 11.53


Festivalul Internațional "Vara Magică" a trecut în a doua sa jumătate, pregătind pentru 12 august, ora 20, un spectaculos concert simfonic cu Orchestra Națională Simfonică a României, dirijor Cristian Mandeal, ce are în program Divertismentul în Re major KV 136 de W.A. Mozart, Simfonia simplă op. 4 de Benjamin Britten și Serenada pentru orchestră de coarde în Do majorop. 48 de Ceaikovski.

Pe 13 august, Octetul Regal va cânta începând cu ora 20.00 un program cuprinzând W.A. Mozart/Teddy Borr - Eine Kleine Bricht Moonlicht Nicht Musik, în aranjamentul lui Radu Chișu, W.A. Mozart - Divertisment in Fa Major Kv 138, F. Mendelsohn-Bartholdy - Octet in Mi b Major op. 20.

Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional "Vara Magică" invită pentru a noua oară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de concerte camerale și simfonicece se va desfășura de pe 15 iulie până pe 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul "Anul Beethoven la București".

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional "Vara Magică"va mai aduce în săptămânile următoare pe originala scenă din fața Ateneului formații orchestrale printre care Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor și solist Alexander Sitkovetsky - vioară și Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu și recitalul cameral susținut de Trio Georgeta Iordache - vioară, Andrei Ioniță - violoncel, Daria Tudor - pian.

Așadar, din 15 iulie până pe 27 august, 7 seri orchestrale și 7 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional "Vara Magică" OPEN AIR, în curtea Ateneului Român.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 și 19.

Programul integral pe www.lanto.ro


15 Iulie - Ansamblul Violoncellissimo, fondat de Marin Cazacu

16 Iulie - Orchestra Filarmonicii "George Enescu", dirijor și solist David Lefevre

22 Iulie - Ansamblul Raro, fondat de Răzvan Popovici

23 Iulie - Ruxandra Donose - mezzo-soprană, la pian Sergiu Tuhutiu

29 iulie - Cvartetul ARCADIA

30 Iulie - Orchestra Camerata Regală. Dirijor: Constantin Adrian Grigore. Solistă: Rebekka Hartmann - vioară

5 August - Alexandru Tomescu - vioară și Josu de Solaun - pian

6 August - Orchestra Română de Tineret. Dirijor:Cristian Mandeal. Solist: Ștefan Cazacu - violoncel

12 August - Orchestra Națională Simfonică a României. Dirijor: Cristian Mandeal

13 August - Octetul Regal

19 August - Romanian Chamber Orchestra. Dirijor: Cristian Măcelaru

20 August - Romanian Sinfonietta Orchestra. Dirijor și solist: Alexander Sitkovetsky - vioară

26 August - Trio Georgeta Iordache - vioară, Andrei Ioniță - violoncel, Daria Tudor - pian

27 August - Kamerata Kronstadt. Dirijor: Cristian Oroșanu. Soliști: Nicolas Dautricourt - vioară, Răzvan Popovici - violă