Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Ruxandra Donose și Ansamblul Raro la 'Vara Magică', în aer liber, pe 22 și 23 iulie

Publicat: vineri, 17 Iulie 2020 , ora 10.34

După succesul avut încă de la primul concert din 15 iulie, Festivalul Internațional "Vara Magică" va continua cu celebra mezzo-soprană Ruxandra Donose care va susține un recital pe data de 23 iulie, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, acompaniată de pianistul Sergiu Tuhuțiu, precedată fiind în seara de 22 iulie, pe aceeași scenă, de Ansamblul Raro, compus din Andrey Baranov - vioară, Erik Schumann - vioară, Răzvan Popovici - viola, Justus Grimm - violoncel, Diana Ketler - pian.

Pentru prima dată în aer liber,Festivalul Internațional "Vara Magică" invită pentru a noua oară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de concerte camerale și simfonice ce se va desfășura de pe 15 iulie până pe 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul "Anul Beethoven la București".

Programul serii de 22 iulie va cuprinde în interpretarea Ansamblului Raro două capodopere ale repertoriului cameral, respectiv Cvintetul cu pian in la major, op. 81 de Dvorak și Cvintetul cu pian în fa minor, op. 34 de Brahms. Pianista Diana Ketler, violoniștii Andrey Baranov și Erik Schumann, violistul Răzvan Popovici și violoncelistul Justus Grimm sunt muzicienii care alcătuiesc Ansamblul RaRo, grup care de la înființare (2004) și-a propus să combine tradiția europeană profundă și autentică a muzicii de cameră cu o abordare inovatoare. Activitatea ansamblului include spectacole multimedia în colaborare cu artiști video din Japonia și România, improvizații alături de DJ și proiecte literar-muzicale. Ansamblul Raro a evoluat în întreaga lume în săli precum Konzerthaus din Viena, Ateneul Român din București, Tate Gallery din Londra, Filarmonica din München și Musahino Hall din Tokio.

Ruxandra Donose a pregătit publicului bucureștean pentru seara de 23 iulie, alături de pianistul Sergiu Tuhuțiu, un program atractiv de lieduri, cântece, canzonette și arii care va conține lucrări de R. Strauss, G. Faure, G. Rossini, C. Saint-Saëns, J. Offenbach, G. Bizet, T. Brediceanu, G. Dima, S. Drăgoi, N. Bretan, P. Tosti. Printre cei mai de seamă cântăreți ai generației sale, Ruxandra Donose a cucerit atât critica de specialitate, cât și publicul larg al principalelor teatre de operă și săli de concert din întreaga lume. Apreciată pentru complexitatea personalității sale artistice, pentru întinderea ei vocală și pentru eleganta prezență scenică, a evoluat pe scene precum Opera de Stat din Viena, Opera Regală Covent Garden din Londra, Opera Bastille din, Metropolitan Opera din New York, Opera din San Francisco, Opera de Stat din Bavaria, Deutsche Oper Berlin, Opera din Los Angeles, Festivalul Glyndebourne, Opera din Zürich, Grand Theatre de Geneve și multe altele.

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional "Vara Magică" va aduce în 2020 pe originala scenă din fața Ateneului formații orchestrale printre care Orchestra Camerata Regală, dirijor Constantin Adrian Grigore, solistăRebekka Hartmann - vioară, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, solistȘtefan Cazacu - violoncel , Orchestra Națională Simfonică a României, dirijor Cristian Mandeal, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra,dirijor și solist Alexander Sitkovetsky - vioară și Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu și recitaluri camerale extraordinare susținute, printre alții, de Cvartetul ARCADIA, de violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Josu de Solaun, de Octetul Regal și deTrio Georgeta Iordache - vioară, Andrei Ioniță - violoncel, Daria Tudor - pian.

Așadar, din 15 iulie până pe 27 august, 7 seri orchestrale și 7 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional "Vara Magică" OPEN AIR, în curtea Ateneului Român.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 și 19. Programul integral pe www.lanto.ro