Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Premieră la Viena: Enescu și Silvestri, omagiați de pianista Raluca Știrbăț și de violoncelistul Rudolf Leopold

Publicat: miercuri, 15 Iulie 2020 , ora 9.34

Președintă a Societății Internaționale "George Enescu" din Viena și cunoscută marelui public din România pentru inițiativa și reușita de salvare și reabilitare a casei Enescu, pianista Raluca Știrbăț, împreună cu violoncelistul austriac Rudolf Leopold, propun publicului un nou proiect dedicat creației și personalității compozitorilor George Enescu și Constantin Silvestri.

Este vorba despre un concert ce va fi difuzat la data de 15 iulie, ora 20.00, pe pagina de Facebook a ICR Viena, în cadrul căruia vor fi interpretate fragmente din albumul discografic (dublu CD) ce urmează a fi lansat în toamna acestui an. Institutul Cultural Român de la Vienaeste partener al proiectului, alături de Bösendorfer Vienași casa de discuri vieneză Paladino Music.

Lansarea albumului discografic cu 2 CD-uri, cuprinzând integrala creației pentru violoncel și pian, alături de Sonata op. 22 nr. 1 pentru violoncel și pian de Constantin Silvestri (1941, inedită, redescoperită la Viena de Raluca Știrbăț), marchează 65 de ani de la moartea compozitorului și precede împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu (1881-1955).