Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violoncellissimo deschide 'Vara Magică' la București în aer liber, în Curtea Ateneului Român, pe 15 iulie

Publicat: vineri, 10 Iulie 2020 , ora 14.32


Violoncellissimo va deschide Festivalul Internațional "Vara Magică" în seara de 15 iulie, de la ora 20.00, în Curtea Ateneului Român, urmat fiind în seara de 16 iulie de Orchestra de Cameră a Filarmonicii "George Enescu", dirijată și avându-l ca solist pe David Lefevre.

Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional "Vara Magică" invită pentru a noua oară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de concerte camerale și simfonice ce se va desfășura de pe 15 iulie până la finalul lunii august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20.00, în Curtea Ateneului Român, sub genericul "Anul Beethoven la București".

Programul prezentat de Ansamblul cameral Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu este o strălucitoare pledoarie pentru posibilitățile nebănuite de expresie muzicală ale violoncelului, prin intermediul unor calități de virtuozitate uluitoare, printr-un program incursiune nu doar în istoria muzicii clasice, ci a mai multor genuri, într-un buchet muzical plin de culoare, savoare și bucurie de a trăi. Marin Cazacu, Maestrul și profesorul celorlalți membri ai minunatului Violoncellissimo a întemeiat această formație, care poate avea un număr variabil de instrumentiști, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut de asemenea mari succese în țară și peste hotare.

Programul prezentat de Orchestra de Cameră a Filarmonicii "George Enescu", dirijor și solist David Lefevre va cuprinde Schubert - Poloneză în Si bemol major D 580 pentru vioară și orchestră, Grieg - Suita Holberg op. 40, Piazzolla - Anotimpurile pentru vioară și orchestră, Antonio Santana - Suita braziliană.

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional "Vara Magică" va aduce în 2020 pe originala scenă din fața Ateneului șapteformații orchestrale printre care Orchestra Camerata Regală, dirijor Constantin Adrian Grigore, solistă Rebekka Hartmann - vioară, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal,solist Ștefan Cazacu - violoncel , Orchestra Națională Simfonică a României, solist Cvartetul Wave, dirijor Cristian Mandeal, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru,Romanian Sinfonietta Orchestra,dirijor și solist Alexander Sitkovetsky - vioară și Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanuși nu mai puține recitaluri camerale extraordinare.

Așadar, din 15 iulie până la final de august, seri orchestrale și de muzică de cameră de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional "Vara Magică" OPEN AIR, în curtea Ateneului Român.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 și 19.

Programul integral pe www.lanto.ro


15 iulie - Ansamblul Violoncellissimo, fondat de Marin Cazacu

16 iulie - Orchestra Filarmonicii "George Enescu", dirijor și solist David Lefevre

22 iulie - Ansamblul Raro, fondat de Răzvan Popovici

23 iulie - Ruxandra Donose - mezzo-soprană, la pian Sergiu Tuhutiu

29 iulie - Cvartetul ARCADIA

30 iulie - Orchestra Camerata Regală. Dirijor: Constantin Adrian Grigore. Solistă: Rebekka Hartmann - vioară

5 august - Alexandru Tomescu - vioară și Josu de Solaun - pian

6 august - Orchestra Română de Tineret. Dirijor: Cristian Mandeal. Solist: Ștefan Cazacu - violoncel

12 august - Orchestra Națională Simfonică a României. Dirijor: Cristian Mandeal. Solist: Cvartetul Wave

13 august - Cvartetul Wave

19 august - Romanian Chamber Orchestra. Dirijor: Cristian Măcelaru

20 august - Romanian Sinfonietta Orchestra. Dirijor și solist: Alexander Sitkovetsky - vioară

26 august - Trio Sternin: Georgeta Iordache - vioară, Andrei Ioniță - violoncel, Daria Tudor - pian

27 august - Kamerata Kronstadt. Dirijor Cristian Oroșanu. Soliști: Nicolas Dautricourt - vioară, Răzvan Popovici - violă