Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pavilion - călătorie în lumea muzicii – Episodul 3 - Vioara și pianul: o busolă fermecată

Publicat: vineri, 12 Iunie 2020 , ora 11.40

Sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 11.00, ne vom lăsa ghidați în lumea minunată a muzicii urmând o busolă magică cu doi poli: vioara și pianul! Spectacolul este transmis în regim de premieră și pe contul facebook Radio România Muzical.

În cadrul acestui episod, Vlad Popescu (violinist al "Furiant Quartet" și Director Artistic Eufonia Festival) transformă propria vioară într-o busolă magică pentru a ne ghida prin lumea unora dintre cei mai importanți compozitori ai lumii. Ne începem periplul chiar dintr-un mare palat situat în locul natal al compozitorului Antonio Vivaldi, Veneția!

Alături de Andreea Spînu (pianistă la Opera Comică pentru Copii), Vlad va da "voce" unei lucrări din seria anotimpurilor compuse de către A. Vivaldi, pentru ca mai apoi sunetul muzicii să ne aducă acasă, în România, pe acorduri vesele… cântate la firul ierbii!

Radu Dunca (concert-maestru al Operei Naționale București) transformă plimbarea prin pădurile luxurioase într-o adevărată artă, ajutându-se de vioară. Radu interpretează o sensibilă lucrare scrisă de J.S. Bach, care s-a lăsat inspirat de natură pentru a compune lucrări devenite, în timp, adevărate legende muzicale.

Pe lângă magicele momente muzicale pregătite în cadrul acestui episod, trebuie să vă spunem că avem pentru voi și o mulțime de curiozități legate de "regina instrumentelor". Oare despre ce instrument să fie vorba? Gazda emisiunii: Ionuț Marian Pîrvulescu, actor Auăleu Teatru.

************

Seria emisiunilor de educație muzicală #PAVILION creează un cadru familiar și prietenos, ajutându-i pe cei mici să pășească cu încredere în lumea muzicii clasice, sprijinindu-i ca prin joc să descopere și să înțeleagă mesajul muzicii clasice.

Emisiunile abordează lumea sunetelor și armoniei prin subiecte inedite, pornind de la prezentarea instrumentelor de percuție din întreaga lume, prezentarea pianului sau a viorii, ajungând la croirea unor povești dedicate momentelor muzicale interpretate cu măiestrie de către artiștii invitați.


************

Organizator: tribul artistic
Proiect co-finanțat de AFCN
Partener principal: Radio România Muzical
Parteneri: Stiri Pentru Copii, La Două Bufnițe
Sponsori: Agentia de Print, Sustainalytics Romania