Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Responsabilitate culturală - 15 mai

Publicat: joi, 14 Mai 2020 , ora 18.56

Vineri, 15 mai ora 12, Filarmonica de Stat Sibiu va fi prima instituție de spectacole care va da tonul unui exercițiu de revenire la viața culturală a orașului, în contextul distanțării sociale.

Astfel, o parte dintre membrii orchestrei vor oferi un concert fără public, pentru ca în oraș să se audă din nou muzica instrumentelor, iar trecătorii să se poată bucura de sunete și atmosfera orașului într-un mod responsabil.

"Muzicienii vor fi dispusi în mai multe puncte exterioare ale Sălii Thalia, în scopul de a evita orice formă de aglomerare, a spus Cristian Lupeș, Directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

"Ne dorim pur și simplu să cântăm din nou, iar acest concert de vineri la ora 12 va fi un tribut adus bucuriei de a trăi, purtând permanent în minte regulile noii conviețuiri comunitare, cauzate de pericolului Covid -19", a mai adaugat el.

Concertul fără public în aer liber face parte dintr-o campanie de conștientizare a importanței regulilor de conduită civică în perioada pandemiei, inițiată de Filarmonica de Stat Sibiu, din respect și grijă pentru publicul spectator.

Vizualurile campaniei ilustrează diverse personaltăți cunoscute în întreaga lume, care poartă măști, însoțite de citate celebre care le aparțin.

"Am găsit la Ballansportswear, partenerii noștri în acest proiect, o mare deschidere spre creativitate, inovație și promovare a unei atitudini civice," a mai spus Lupeș cu privire la execuția conceptului campaniei.

Astfel, fabrica din Mârșa va produce pentru acest eveniment steaguri și tricouri care vor prelua conceptul grafic dezvoltat de artista vizuală Loredana Bulgaru, dar și măști de protecție asemănătoare celor purtate de personalitățile campaniei.

"Ne era dor de muzica Filarmonicii, dar și de orasul decorat cu steaguri de evenimente", a spus Smaranda Balan, Directorul de Marketing al firmei Metropolis, producătorul brandului Ballansportswear.

"Va trebui să reînvățăm bucuria de a ne trăi în comun emoțiile prilejuite de evenimentele culturale ale orașului, respectând distanțarea socială. Această relaxare nu înseamnă nici pe departe că pericolul a trecut, dar am considerat că după 2 luni de lockdown merităm să ascultăm muzica live chiar și așa, de la distanță, că merităm să ne bucurăm de culori, și, sperăm, de o zi cu soare", a mai adăugat Smaranda Bălan.

Transmisiunea live va fi asigurată pe pagina www.livestreamromania.ro și www.filarmonicasibiu.ro, dar și pe Radio Romania Cultural și Radio România Muzical.