Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Programul CASA LIPATTI OpenStage 2020

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 8.50

Primăria Municipiului București, prin "Casa Artelor Dinu Lipatti", lansează sesiunea de înscrieri pentru a treia Ediție a programului cultural CASA LIPATTI OpenStage 2020 - Online, din luna mai.

Programul cultural CASA LIPATTI Open Stage 2020 constă într-o stagiune de Recitaluri lunare, pe o temă dată, dedicată muzicienilor profesioniști de toate vârstele. Prin digitalizarea activităților și trecerea stagiunii CASA LIPATTI Open Stage 2020 în mediul Online, am creat o scenă accesibilă artiștilor români din întreaga țară și publicului din întreaga lume.

Datorită succesului de care se bucură programul cultural și a numărului mare de înscrieri, cea de-a treia Ediție se va desfășura în două etape: CASA LIPATTI Open Stage dedicată artiștilor profesioniști pe data de 24 mai 2020 și CASA LIPATTI Open Stage Junior pe data de 31 mai 2020. Recitalurile vor fi transmise online, la orele 17:00, în regim de Premieră pe paginile de Facebook, Youtube și Instagram ale Casei Artelor "Dinu Lipatti".

Cea de-a treia Ediție Casa Lipatti OpenStage - Lipatti Enescu și Muzica românească este dedicată marelui compozitor, violonist, dirijor, pianist și profesor George Enescu, de la a cărui trecere în eternitate s-au împlinit în această lună 65 de ani, precum și marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti și muzicii clasice românești.

Înscrierile se vor face la adresa de mail openstage@casaartelordinulipatti.ro în perioada 5 mai -17 mai 2020, în baza Regulamentului, a Fișei de înscriere și a transmiterii înregistrărilor cu o lucrare completă sau mai multe, din repertoriul muzicii românești clasice, prin wetransfer.com la adresa de mail menționată. Pentru CASA LIPATTI Open Stage dedicată artiștilor profesioniști, înregistrările trimise trebuie să aibă o durată între 10 și 30 de minute, iar pentru CASA LIPATTI Open Stage Junior - între 5 și 15 minute.

Cele mai performante interpretări din toate Edițiile desfășurate pe parcursul întregului an, vor fi prezentate marelui public în cadrul Recitalului de Gală CASA LIPATTI Open Stage 2020, ce va fi organizat în data de 2 Decembrie 2020, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la intrarea în eternitate a marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti. Gala Lipatti va avea loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti din Capitală, pe scena dotată cu un excepțional pian Steinway, unde odinioară marele muzician român și-a petrecut orele de studiu și de creație.

Programul este coordonat de pianista Mădălina Pașol și condus de regizoarea și pianista Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor "Dinu Lipatti".

Vă invităm cu drag să participați la un eveniment de excepție, care promovează talentul și cultura românească!