Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea online a Filarmonicii Sibiu - Tânăra dirijoare Nil Venditti în concert la Sibiu

Publicat: luni, 4 Mai 2020 , ora 14.42

La patru luni de la prezența fizică în Sala Thalia, dirijoarea Nil Venditti (Italia) este programată pentru o nouă înâlnire cu publicul sibian, de această data în cadrul Stagiunii Online, joi și vineri (7 și 8 mai). Vom asculta împreună poemul simfonic "Stepele din Asia Centrală" de Alexandr Borodin, Simfonia nr.1 în re minor de Serghei Rahmaninov și "Concertul pentru violoncel și orchestra în mi minor" de Richard Addinsell. Pentru acesta din urmă, publicul se va reîntâlni cu solistul Octavian Lup. Toate evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Poemul simfonic "Stepele din Asia Centrală" a fost compus de Borodin în anul 1880, cu ocazia aniversării a 25 de ani de domnie a țarului Alexandru al II-lea. A fost executată la Sankt Petersburg, pe data de 8 aprilie 1880, sub conducerea orchestrală a lui Rimski-Korsakov.

La vârsta de doar 26 de ani, Nil Venditti se bucură de aprecierea unor orchestre precum Orchestra Simfonică "Bilkent", Orchestră Filarmonicii din Slovenia și "Orchestra della Toscana", unde a fost numită dirijor principal invitat pentru stagiunea 2020-2021. Luna ianuarie 2020 îi aduce debuturi în Olanda și Elveția, asistând dirijori precum Marc Albrecht și Paavo Järvi.

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Octavian Lup a început studiul violoncelului la vârsta de 7 ani la Liceul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. În anul 2011 își perfecționează studiile la Conservatorul Național Superior din Paris. Actualmente este doctor în muzică și artist instrumentist al Operei Naționale din București.


În Stagiunea Online, evenimentul este programat joi și vineri (7 și 8 mai 2020) și va fi difuzat pe pagina de facebook și site-ul instituției, cu începere de la ora 19.

Concertul va fi transmis și pe posturile de televiziune locală TV Eveniment, TV Sibiu și TV Nova.


Facebook: facebook.com/FilarmonicaSibiu

web: www.FilarmonicaSibiu.ro


https://www.facebook.com/notes/filarmonica-de-stat-sibiu/stagiunea-online-a-filarmonicii-sibiu-t%C3%A2n%C4%83ra-dirijoare-nil-venditti-%C3%AEn-concert-l/3278052072204864/