Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Spectacol aniversar Vasile Martinoiu, în cadrul Seri de Operă Online

Publicat: marți, 31 Martie 2020 , ora 13.06

Cu ocazia aniversării a 86 de ani a bartitonului Vasile Martinoiu, vă invităm într-o incursiune în timp, în urmă cu 30 de ani, pentru a urmări spectacolul "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini.

Astfel, lansăm invitația de a viziona împreună miercuri, 1 aprilie, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online spectacolul "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, în regia lui George Teodorescu, din anul 1989.

Peste jumătate de secol închinat scenei, Vasile Martinoiu a interpretat roluri remarcabile, dintre care amintim Escamillo, Figaro, Amonasro, Rigoletto, Germont, Contele di Luna, Iago, Nabucco, Scarpia.

"Cântul său este o mostră a bell-canto-ului, Martinoiu poate fi plasat, pe bună dreptate, în primele rânduri ale baritonilor (...). Baritonul român este într-adevăr excepțional... ", scria presa internațională a timpului despre celebrul bariton Vasile Martinoiu.

Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

„Maestrul Vasile Martinoiu a explorat și latura pedagogică de formare a tinerelor talente, în ultimii ani susținând mastercass-uri la Opera Națională București și nu numai. În semn de apreciere a talentului muzical deosebit care a dus la realizarea unor lucrări componistice de certă valoare, pentru promovarea muzicii românești pe plan internațional, în anul 2004 președintele României i-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.