Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Filarmonica de Stat Sibiu lansează 'Stagiunea Online'

Publicat: luni, 23 Martie 2020 , ora 16.36

Concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice și expoziții foto sunt propunerile Filarmonicii de Stat Sibiu incluse în "Stagiunea Online", proiectul cultural adaptat situației de criză prin care trecem. Toate evenimentele vor putea fi urmărite gratuit, pe website-ul instituției și pe pagina de facebook fb.com/FilarmonicaSibiu și vor fi publicate, în fiecare zi la ora 19. Toate evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Metamorfozarea spațiului cultural sibian a început brusc, odată cu instituirea Stării de Urgență, în data de 16 martie 2020. Fiindcă nu putem fi alături (fizic) de publicul nostru, am adaptat Stagiunea "Beethovenescu" în "Stagiunea Online". Astfel, în fiecare seară vom ridica moralul iubitorilor de artă prin evenimente publicate și distribuite gratuit, în mediul online, în prime time, la ora 19.

"Stagiunea online vine în sprijinul celor autoizolați, pentru a le crea un cadru cât mai confortabil, un cadru cultural în care să îsi petreacă perioada casnică, pentru alinarea suferințelor inerente. Stagiunea noastră online este totodată o dovadă de implicare în demersurile autorităților care ne solicită repetat să nu ne mai deplasăm în spații publice si să stăm acasă!" a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Fiecare săptămână a Stagiunii online va începe luni cu un eveniment dedicat celor mici. Vom publica în fiecare seară de luni părți din concertele educative pe care muzicienii din orchestra le-au susținut în fața celor mai mici, gălăgioși - dar simpatici în același timp - spectatori ai nostri.

Marțiseara veți putea vedea cum artiștii sibieni se pregătesc individual, acasă pentru vremurile post-Coronavirus, într-un set de clipuri video reunite generic "Stage@home".

Miercurieste rândul publicului nostru săîși etaleze aptitudinile muzicale în cadrul unui concurs. Și dacă e concurs, sunt și premii. Atunci când lucrurile vor reveni la normal, câștigătorii vor primi invitații la concertele noastre de la Sala Filarmonicii.

Joiaeste ziua din săptămână care ne este cea mai dragă nouă fiindcă este ziua în care ne dăm întâlnire cu publicul nostru. Este motivul pentru care, în Stagiunea Online joi este seară de Concert Simfonic. Înregistrările vor fi difuzate în două părți, în două seri consecutive: partea I joi, partea a II-a vineri.

Sâmbătăși duminică invităm publicul să admire pe "simezele" Facebook-ului și ale site-ului cele mai frumoase fotografii surprinse la evenimentele organizate de noi dar și selecții de fotografii ale unor artiști-parteneri-prieteni ai Filarmonicii.

Vă reamintim că, în contextul actual, am anulat toate evenimentele programate la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu până în 16 aprilie 2020.