Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Retrospectiva on line 2008 - 2020 la 'Tinerimea Română'

Publicat: luni, 23 Martie 2020 , ora 13.34

Sub genericul Retrospectiva 2008 - 2020 la "Tinerimea Română", Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" a început postarea unor înregistrări video și reportaje foto în premieră a unora dintre cele mai inspirate momente artistice din concertele și spectacolele susținute de formațiile sale. Inițiativa are rolul de a menține legătura cu publicul în această perioadă în care, în contextul pandemiei COVID 19, artiștii din întreaga lume nu pot păstra legătura pe viu cu publicul lor și apelează tot mai mult la prezența on line, care chiar dacă nu poate înlocui, poate oferi celor de acasă o deschidere virtuală către lumea artei.

De ce am pornit această retrospective din 2008 ? Pentru că 2008 este anul nașterii celui mai amplu proiect de formare a tinerilor muzicieni de orchestră din România, Orchestrele Naționale de Tineret ale României (cu cele 4 orchestre ale sale, dintre care cea mai cunoscută este Orchestra Română de Tineret). Din anul 2015, acest proiect este coordonat prin Centrul Național de Artă "Tinerimea Română".

Vor fi postate pe paginile oficiale de Facebook și de Youtube fragmente și piese integrale care au cules multe aplauze de-a lungul timpului pe cele mai importante scene de concert din România și mai departe din Europa și Statele Unite ale Americii.

În perioada următoare, veți putea vedea și asculta Orchestra Română de Tineret, Ansamblul Folcloric Cununa Carpaților, Ansamblul de Muzică Contemporană Archaeus, Romanian Sinfonietta Orchestra, Corul de Cameră Preludiu, Orchestra Junior, Cvartetul Arcadia și Orchestra Națională Simfonică a României în reportaje, eseuri sau materiale de sinteză. Acestea vor fi prezentate prin apariții frecvente, în care va putea fi apreciat imensul efort și marele succes de care s-au bucurat mai multe generații de tineri muzicieni din România.

Pentru informații detaliate legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română"și de Orchestra Română de Tineret puteți accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/.