Arhivă : Agenda de concert Înapoi

#StămАcasă și ascultăm muzică clasică. Concert online cu Florescu-Fernandez & Friends

Publicat: joi, 19 Martie 2020 , ora 17.01


Stagiunea Florescu-Fernandez & Friends continuă și în carantină. Din Sala Oglinzilor de la Forumul German Sibiu, un nou concert ajunge direct în casele ascultătorilor prin live streaming, pe 19 martie 2020, de la ora 18:00, cu Monica Florescu (pian), Rafaela Fernandez (vioară) și Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel).

Concertul poate fi urmărit pe www.livestreamromania.ro.

"Magia muzicii nu poate fi ucisă de un virus. Noi continuăm să cântăm, chiar dacă sălile de concerte sunt închise. Muzica este parte din viața noastră și vrem să o oferim în continuare tuturor celor care se bucură de ea, cu atât mai mult într-o perioadă în care oamenii sunt izolați în case, iar nevoia de cultură este mai mare decât oricând. Concertul pe care îl transmitem prin live streaming este probono și oferit cu ajutorul Forumului German Sibiu, care ne pune la dispoziție Sala Oglinzilor, și LiveStream Romania, care oferă acest serviciu gratis" spune Makcim Fernandez Samodaiev.

Program:

Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel;

Jean-Marie Leclair​-​ Sonata pentru vioară în re Major, op.9, nr.3;

Ludwig van Beethoven - Sonata pentru violoncel și pian în fa Major, op.5, nr.1.

Stagiunea "Florescu - Fernandez and Friends"

Pasiunea pentru muzică stă la baza stagiunii "Florescu - Fernandez & Friends", un proiect independent și unic în Sibiu, cu concerte "full house" în fiecare lună. Stagiunea a început în 2015 la inițiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) și a pianistei Monica Florescu (România), stabiliți la Sibiu după ce timp de mai mulți ani au studiat, locuit și concertat în diferite țări din Europa și în Mexic. Pentru că Sibiul se bucură de un public cunoscător și avid de muzică clasică, stagiunea camerală "Florescu - Fernandez & Friends" propune o serie de concerte lunare, unde invitați sunt muzicieni cunoscuți din România, dar și din afara țării, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Răzvan Popovici și alții. Concertele stagiunii au și o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicații și repere istorice. Din ianuarie 2020, stagiunea camerală "Florescu - Fernandez & Friends" ajunge inclusiv la București.


Concertul face parte din seria "Odae cum harmoniis", un proiect realizat în parteneriat cu Forumul German Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.