Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert de Crăciun la Sala 'George Enescu' a Universității de Muzică din București și la Sala Oglinzilor, Sibiu

Publicat: marți, 17 Decembrie 2019 , ora 9.36

Joi 19 decembrie începând de la ora 19:00 la Sala George Enescu a Universității de Muzică din București și sâmbătă 21 decembrie de la ora 17:00 la Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu, Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends vă invită la un concert de Crăciun, susținut de noua generație de tineri muzicieni, unde organista Karina Fernández Samodaiev și violonista Rafaela Fernández Samodaiev, acompaniate de Orchestra de Cameră "Les Consonances" dirijată de Mircea Dumitrescu, vor aduce în fața publicului următorul repertoriu:

Program:

-Arcangelo Corelli - Concerto grosso in sol minor "Fatto per la Notte di Natale", Op.6 nr.8

-Compozitor Anonim din Transilvania - Concert în Do Major pentru Orga (clavecin) si orchestra de coarde 

-Antonio Vivaldi - Concert pentru vioara si orga in re minor, RV 541

-W.A. Mozart - Concert pentru vioara si orchestra nr. 2 in Re Major, KV.211

-P.I. Ceaikovski - Suita "Spargatorul de nuci" 

Karina Fernández Samodaiev și Rafaela Fernández Samodaiev s-au născut într-o familie de muzicieni și au început să cânte la pian și din voce în jurul vârstei de 5 ani, mai apoi alegându-și fiecare instrumentul preferat, respectiv orga și vioara. În prezent fiecare își continuă studiile muzicale ca eleve externe ale Colegiului Național "George Enescu" din București.

Karina primește îndrumarea muzicală de la organista Brita Falch Leutert, iar Rafaela de la profesoara Olivia Papa.

Karina are în prezent o intensă activitate muzicală cu corul de tineri al Bisericii Evanghelice din Sibiu. În același timp își cultivă și o altă pasiune, pictura, pe care o studiază în mod constant, având până în prezent aproximativ 20 de lucrări: picturi pe pânză și hârtie, natură moartă, portrete, studiu de grafică, câștigând deja și două premii întâi la concursul de pictură pânză/lemn "Suflet de copil... creativ" ediția a treia și a patra, cuprins în CAER și organizat anual în incinta Colegiului Național O. Goga pentru toate școlile în Sibiu. 

Rafaela este câștigătoare a 7 premii întâi la secțiunea vioară, la concursuri și olimpiade naționale. Este și ea membră a corului și al orchestrei de copii al Bisericii Evanghelice din Sibiu. O altă pasiune a ei este limba și literatura română, unde a câștigat o selecție pentru a participa la cursuri de excelență în limba română și premiul 2 la Concursul de interpretare dramatică "George Constantin" din Sibiu.

Orchestra de Cameră "Les Consonances”

DUMITRESCU MIRCEA, dirijor/concertmaestru

MITROFAN MIHAELA, vioară

MARACINE ANDREI, vioară

ION ALEXANDRU, vioară

COBUSCEAN DANIELA, vioară

CIOT TIBERIU, vioară

RĂDUCANU GRIGORE, vioară

GOȚA GEORGE , violă

DRĂGHICI NICOLETA, violă

ENACHE DRAGOȘ, violoncel

SOMA DÁVID, violoncel

PANIGHIANȚ IACOB, contrabass