Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Viorica Pintilie - a treia ediție a Concertului de Crăciun - 'I'll be home for Christmas'

Publicat: vineri, 29 Noiembrie 2019 , ora 10.21

Ajuns la a treia ediție, Concertul de Crăciun susținut de Viorica Pintilie și band-ul ei este un prilej de reîntâlnire cu publicul iubitor de jazz, în apropierea acestei sărbători de familie. Organizat luni, 9 decembrie 2019, ora 19:30, la Teatrul Excelsior, într-un decor intim, care sugerează o sufragerie, concertul Vioricăi va conține standarde de jazz, îndrăgitele melodii americane "It's beginning to look a lot like Christmas",

"Santa Claus is coming to town", "Santa baby", dar și colindele românești "Colo sus pe lângă lună" sau "Creștini, Crăciunul a sosit".

Și pentru că la cele două ediții anterioare ale concertelor de Crăciun, Viorica Pintilie a inclus câte un duet (la primul concert cu Virgil Ianțu și la al doilea cu Adrian Nour), la duetul din acest an este invitată sora ei, Rodica, un moment emoționant deopotrivă pentru cele două surori și pentru public.

"Mă bucur enorm că acest concert de Crăciun ajunge la a treia ediție și că am creat deja tradiția întâlnirii cu publicul meu în luna decembrie, înainte de această sărbătoare importantă. Crăciunul este întotdeauna un prilej de răgaz sufletesc și de petrecere a timpului cu familia noastră și cu prietenii. Și pentru că s-a format o mică familie a concertelor de jazz pe care le-am susținut de-a lungul anilor, este firesc să mă întâlnesc și cu ascultătorii mei în preajma Crăciunului. Promit că va fi o seară memorabilă!", a spus Viorica Pintilie.

Pe scenă, alături de Viorica, se vor afla instrumentiștii: Johnny Bica - pian, Adrian Flautistu - contrabas, Iulian Nicolau - tobe, Ciprian Pop - chitară, Paolo Profeti - saxofon și flaut, Mihail Grigore - violoncel, Miruna-Elena Vidican - harpă și Sebastian Burneci (trompetă).

"Pentru mine, Crăciunul are o singură atmosferă asociată: liniștea alături de familie. Pe cât de simplu descriptiv, pe-atât de greu de-atins e atmosfera asta.

Anul trecut, Viorica a fost cea care m-a făcut să cred că acolo, în sala de concert, pe rândurile din spate, stau părinții mei - căci liniștea a fost exact cea de-acasă, din Moldova. Îi mulțumesc c-a putut să-mi dea așa un sentiment!", a declarat Raisa Beicu despre concertul de Crăciun al Vioricăi.