Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Cele Trei Dive' pe o scenă cu istorie din România - Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu și Ileana Tonca în concert la Palatul cultural din Arad

Publicat: luni, 18 Noiembrie 2019 , ora 12.13

Gala Cele trei Dive revine pe scenele din România, de această dată în premieră în superba ambianță a Palatului cultural din Arad, cea mai vestică sală de concert a României.

Mezzo-soprana Ruxandra Donose, sopranele Teodora Gheorghiu și Ileana Tonca vor apărea pentru prima dată împreună în această formulă la Palatul cultural din Arad în seara de 29 noiembrie, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii din Arad dirijată de Adrian Morar.

Povestea Celor trei dive a apărut în 2011, după modelul triadeiPavarotti-Domingo-Carreras, care a devenit un brand preluat cu succes de tenori din toată lumea care au apelat la această formulă.

Nevoia de repere tot mai acută pe care o avem în ziua de azi ne face să ne dorim să avem modele, pe care, din păcate nu le putem găsi la televiziuni sau în relativul ierarhizărilor de pe internet.

Vârfurile școlii muzicale românești au plecat dintotdeauna în lume, dar în clipa maturității artistice și-au dorit să revină să împărtășească arta lor și publicului de acasă și nu numai celui din București. Puțini sunt cei care reușesc să revină - și cu atât mai mult în alte orașe culturale ale țării -, iar atunci când acest lucru se întâmplă, bucuria este parcă și mai mare.

Concertul extraordinar de la Palatul cultural din Arad, din seara de 29 noiembrie, concert de gală purtând titlul Cele trei dive le va aduce pe scenă pe trei remarcabile reprezentante ale artei lirice născute în România, ce au strălucit și strălucesc în continuare pe mari scene ale lumii precum Opera din Viena, Covent Garden, Deutsche Oper Berlin, Opera din Paris, precum și pe mari scene din Asia, Statele Unite, și nu numai, care vor cânta arii, duete și terțete celebre din repertoriul internațional (F. Lehar, G. Bizet, P. Mascagni, C.M. von Weber, F.Cilea, W.A. Mozart, Saint Saens, G. Puccini, V. Bellini, R..Leoncavallo, L. Delibes, J. Strauss), ce vor alterna cu momente orchestrale reprezentative din repertoriul românesc (G. Dendrino, C. Trăilescu. G. Dinicu, F. Barbu), interpretate de Orchestra simfonică a Filarmonicii din Arad dirijată de Adrian Morar, tocmai pentru a marca apropierea Zilei Naționale a României și faptul că, în mod simbolic, data de 1 decembrie 1918, reprezintă începutul modernizării României ca parte componentă a Europei.

O gală atractivă pentru publicul larg și, în același timp, o gală de înaltă ținută artistică, Cele trei dive se anunță a fi o seară memorabilă pentru toți cei care se vor afla în sală, o întâlnire unică dintre trei mari artiste născute în România.

www.celetreidive.ro

Biletele se găsesc on line pe www.bilete.ro și la casieria Filarmonicii de Stat din Arad.