Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Alexander Scherbakov și Mădălina Slav - Romance of sound

Publicat: joi, 7 Noiembrie 2019 , ora 15.03

Alexander Scherbakov se reîntoarce pe scena românească după mai mult de 10 ani cu un program de miniaturi romantice inedite și mai puțin cunoscute pentru vioară și pian, unele dintre ele fiind cântate în prima audiție în România. Soția sa, pianista și compozitoarea Mădălina Slav, îi va fi alături pe scenă în acest mini-turneu și ea însăși ne dezvăluie că a pregătit o surpriză în primă audiție pentru publicul românesc, o miniatură pe care a dedicat-o soțului ei. Printre lucrările compozitorilor Ceaikovski, Rahmaninov, Kreisler, Sarasate, Schumann și Debussy, programul va cuprinde și lucrări de compozitori mai puțin cunoscuți precum Willy Burmester, Theodor Fröhlich, Roberto Drigo, Lili Boulanger, Manuel Ponce, Maria-Theresia von Paradies și William Kroll, o selecție de suflet, atent aleasă pentru publicul care va dori să îi urmărească în concertele lor: la Ateneul din Tecuci - 9 noiembrie, ora 19.00, la Sala Oglinzilor din Sibiu - 15 noiembrie, ora 18.00 și la concertul final pe data de 23 noiembrie la Sala mare de concerte a Ateneului Român, ora 19.00.

Denumiți de către Michael Hill "Music aristocracy on stage", tandemul Scherbakov-Slav este una dintre cele mai strălucite apariții din ultimii ani în domeniul interpretativ al muzicii culte, cu puternice filiații românești. Legătura puternică a celor doi interpreți în viața de zi cu zi se simte în concert, emanând prin interacțiunea lor constantă și prezența scenică electrizantă, oferind publicului experiența unei implicări personale prin apariții spectaculoase, dar și de o infinită sensibilitate artistică.

Ambii instrumentiști au atins o virtuozitate și o capacitate de comprehensiune a textului muzical întru totul remarcabile, probate în numeroasele lor turnee efectuate pe glob. Ultimul concert la Ateneul Român, cel de Anul Nou în 2006, susținut în compania orchestrei Filarmonicii George Enescu dirijată de maestrul Sabin Pautza, a convins pe deplin, atât publicul cât și critica de specialitate, că duo-ul Scherbakov-Slav merită să își asume și un rol de propagator al valorilor muzicale românești.