Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Hoinar' - Festival de pian, ediția a-III-a - cursuri de măiestrie, concerte de muzică clasică, jazz și musical

Publicat: luni, 28 Octombrie 2019 , ora 12.24

Centrul Român de Muzică și pianistul Florian Mitrea invită tinerii pianiști români la un program de cursuri de perfecționare, ateliere și demonstrații, concerte și serate culturale. Programul Hoinar, ajuns la a treia ediție, se adresează elevilor și studenților pianiști ce se antrenează pentru performanță la nivel internațional. Proiectul facilitează întâlnirea tinerilor cu Florian Mitrea, descris de legendara Martha Argerich a fi "un pianist excepțional", dublu-laureat la Concursurile Internaționale de la Glasgow, Hamamatsu și München, actualmente profesor la Royal Academy of Music din Londra. Acesta va susține cursuri de măiestrie pianistică pe două categorii de vârstă: Junior, elevi cu vârsta până în 12 ani, și Senior - elevi și studenți cu vârsta peste 12 ani.

Urmând formatul edițiilor precedente, Florian Mitrea va susține prezentări și demonstrații pe teme practice: pregătirea pentru concursuri internaționale, admitere la conservatoare în străinătate, și colaborarea cu alți muzicieni. Scopul său este stimularea performanței în rândurile tinerilor pianiști români.

Participanții la curs vor fi selectați în vederea participării la concertul de închidere a Festivalului, imprimat și transmis de către partenerul principal al evenimentului, Radio România Muzical.

De asemenea, toți participanții vor avea acces liber la toate concertele din festival. Florian Mitrea a invitat la București artiști și oameni de cultură ca pianista Daria Tudor, soprana și actrița Sarah Gabriel și profesorul de arte plastice și doctrină creștină de la Catedrala Saint Alban din Marea Britanie Iain Lane. Aceștia vă propun o atractivă serie de concerte și serate culturale, cu muzică clasică, jazz și musical. Detaliile concertelor se găsesc pe pagina https://hoinarfestival.wordpress.com/concerte

Cursurile se desfășoară la sediul Centrului Român de Muzică din București, strada Henri Coandă nr. 5, sector 1 (puncte de reper - Piața Romană, intersecția Bd. Dacia cu Calea Victoriei), în perioada 14-18 decembrie 2019.