Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Operetă și spectacol de balet pentru copii – propunerile 'Sibiu Opera Festival' pentru acest weekend

Publicat: joi, 19 Septembrie 2019 , ora 15.40

Trei spectacole sunt programate în acest weekend, în cadrul celei de-a 11-a ediții a proiectului Sibiu Opera Festival. Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" București vine la Sibiu cu spectacolul "Liliacul", sâmbătă 21 septembrie, la Centrul cultural Ion Besoiu, iar Opera Comică pentru Copii din București are programate două reprezentații ale spectacolului de balet "Poveste vieneză", duminică 22 septembrie, la Teatrul Național "Radu Stanca". Sibiu Opera Festival este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Sibiu Opera Frestival - singurul festival international de operă din România propune în acest week-end publicului sibian două spectacole ale unor companii din București.

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, cu începere de la ora 19 la Centrul Cultural "Ion Besoiu", Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" va pune în scenă spectacolul de operetă "Liliacul" de Johan Strauss. În germană, "Die Fledermaus", "Liliacul" este o operetă în trei acte de Johann Strauss - fiul, pe un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul "Le Réveillon" scris de Henri Meilhac și Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la "Theater an der Wien", pe data de 5 aprilie 1874. Doctor Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de "Liliacul". Această nouă producție a spectacolului "Liliacul" a avut premiera pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" pe 24 februarie 2019.

Duminică, 22 septembrie 2019, este rândul celor mici să se bucure de festival. Opera Comică pentru Copii a programat două reprezentații ale spectacolului de balet "Poveste vieneză", la Sala Teatrului "Radu Stanca", cu începere de la orele 16 și 19. "Când acțiunea se petrece într-un oraș precum Viena, iar modul de a o reda este dansul, povestea devine captivantă! Talentații noștri balerini au pregătit un regal de valsuri, o selecție din creația celui care a consacrat acest gen în lume, Johann Strauss fiul. Nu lipsesc nici momentele hazlii, prezentate în ritm de polka, astfel încât povestea noastră vieneză are toate premisele să vă ridice de pe scaun și să vă invite pe ringul de dans" a declarat Felicia Filip, director general Opera Comică pentru Copii.

Sibiu Opera Festival va continua la începutul săptămânii viitoare cu un eveniment devenit tradițional pentru acest proiect: "Take an Opera Break" - scurte concerte de arii din opere. Soliștii Oana Andra (mezzosoprană), Adrian Dumitru (tenor) și pianistul Alexandru Pentrovici vor prezenta publicului compoziții semnate de G. Bizet, G. Verdi, G. Puccini, E. di Capua și Fr. Lehar. La spațiile consacrate - Aeroportul Internațional Sibiu, Curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu, strada Cetății sau Primăria Municipiului Sibiu - au fost adăugate, pentru acest an, alte două: Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu, unde recitalul va fi exclusiv pentru pacienții și medicii instituției și Colegiul Național "Samuel von Brukenthal - unde evenimentul va fi prezentat elevilor unei clase de liceu.

Programul complet al festivalului este disponibil pe pagina www.filarmonicasibiu.ro Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Bilete a Sălii Thalia (tel. 0735566486) și online, pe portalul www.iabilet.ro