Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestra Simfonică din Wels în studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică 'Gheorghe Dima'

Publicat: joi, 19 Septembrie 2019 , ora 10.18

Vineri, 20.09.2019, ora 19, în studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” va avea loc un concert simfonic extraordinar susținut de oaspeți austrieci: Orchestra Simfonică din Wels, sub bagheta maestrului Walter Rescheneder.


Orchestra simfonică din Wels, al doilea oraș din landul Austria Superioară după capitala Linz, este compusă din muzicieni, profesori și elevi eminenți ai școlii de muzică din Wels. Orchestra susține o stagiune în orașul de rezidență, în cadrul căruia figurează anual și un concert de Revelion în teatrul municipal și un concert clasic în aer liber în iunie.


De 45 de ani, conducerea orchestrei este asigurată de Prof. Walter Rescheneder. Compozitorul și dirijorul născut în 1948 la Linz a fost între anii 1979-1997 director al școlii de muzică din Wels, între 1997-2000 director muzical adjunct și între 2001 până la pensionarea sa în 2015 director muzical al Landului Austria Superioară.


În program figurează Concertul nr. 1 pentru patru viori solistice și orchestră în Re major de Antonio Vivaldi, Simfonia nr. 1 în Do major de Ludwig van Beethoven și uvertura la opereta Cagliostri la Viena de Johann Strauss, polca Sânge ușor și valsul La frumoasa Dunăre albastră de același compozitor.

Intrarea este liberă.