Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stradivarius Music Nights By The Castle - Ediția a treia - 2019

Publicat: joi, 1 August 2019 , ora 14.41

A treia ediție a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle (Castelul Corvinilor, Hunedoara) va avea loc între 5 și 7 august 2019.

Festivalul îi are ca invitați permanenți pe Răzvan Stoica, alături de vioara Stradivarius "The Queen", Andreea Stoica, pianistă, și orchestra de cameră "Mozart".

Programul serii de 5 august include lucrări de Beethoven, Mozart și Chopin în interpretarea pianistei Andreea Stoica. Concertul din seara de luni va avea loc în locația obișnuită a festivalului, pe scena amenajată pe esplanada Castelului Corvinilor.

În seara de 7 august 2019 Răzvan Stoica și Andreea Stoica vor reveni alături de Orchestra de cameră "Mozart". Repertoriul va cuprinde Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în Re major de N. Paganini și Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră în La major de W. A. Mozart. Dirijorul orchestrei va fi Tiberiu Oprea.

Andreea Stoica a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Român alături de Orchestra Filarmonică, interpretând concertele de Mozart. În cariera solistică, a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. De-a lungul timpului a adunat premii sau critici pozitive cu fiecare apariție. De asemenea, pianista dovedește tehnica impecabilă și muzicalitatea prin abordarea unui repertoriu divers, interpretarea sa fiind perfect adaptată fiecarui stil componistic.

Răzvan Stoica are o activitate artistică diversă pentru care este apreciat în Europa, Asia dar și în SUA, unde recent a fost protagonistul multi-premiatului film artistic-documentar "Strad Style" și compozitorul coloanei sonore. Este invitat frecvent al orchestrelor de anvergură din Olanda, Germania, Spania, Italia, Franța, și colaborează cu dirijori de renume.

Tiberiu Oprea are o bogată activitate dirijorală în țară dar și în Europa sau Asia. Co-fondator și dirijor permanent al Filarmonicii din Pitești, Tiberiu Oprea are în palmares un bogat repertoriu ce include atât lucrări simfonice cât și lucrări lirice. Tehnica sa dirijorală este apreciată de colaboratorii săi, fiind evidențiată claritatea gestului și a intenției interpretative.

Vioara Stradivarius "The Queen" a aparținut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H.w Ernst. Cei care ascultă vioara Stradivarius "The Queen" în concert mărturisesc o experiență specială sub aura celor trei violoniști de excepție: Ernst, Paganini, Stoica.