Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Festivalul Musica Barcensis ediția a X-a debutează la începutul lunii iulie

Publicat: marți, 2 Iulie 2019 , ora 16.36

Brașov, 2 iulie 2019 - A X-a ediție - aniversară - a Festivalului Musica Barcensis propune în weekend-urile lunilor iulie și august 2019 întâlniri muzicale cu artiști locali, regionali sau internaționali, în cetăți și biserici evanghelice fortificate ale Țării Bârsei: Codlea, Cristian, Feldioara, Ghimbav, Hărman, Prejmer, Râșnov, Vulcan, Brașov (Biserica Neagră, Sf. Martin). Organizatorii sunt și în acest an Fundația pentru Cultură și Patrimoniu Forum ARTE, alături de Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Brașov și bisericile evanghelice în care au loc concertele; directorul muzical al festivalului este Steffen Schlandt.

În 2019 Festivalul MUSICA BARCENSIS sărbătorește 10 ani de existență, devenind în timp un reper cultural al Țării Bârsei. La an aniversar, festivalul dedică luna iulie barocului, iar luna august muzicii de cameră, introducând în circuitul cetăților "cucerite prin muzică" și Cetatea de la Feldioara, recent restaurată. Biserica Neagră - care comemorează anul acesta 330 ani de la marele incendiu după care a fost denumită astfel - devine polul principal al concertelor lunii iulie, iar Cetatea Prejmer rămâne, ca de fiecare dată, o constantă a lunii august.

În cele 10 cetăți și biserici (Codlea, Cristian, Feldioara, Ghimbav, Hărman, Prejmer, Râșnov, Vulcan, Brașov - Biserica Neagră, Sf. Martin) vor putea fi audiate 17 concerte, cu repertorii adaptate spațiului de patrimoniu. În calendarul evenimentelor vor fi prezenți peste 240 de artiști, soliști și ansambluri vocale și instrumentale, muzică de orgă, orchestre baroce și simfonice din România, Germania, Grecia, Elveția, Ungaria și Norvegia.

Agenda se deschide cu o excursie muzicală în Țara Făgărașului, avându-i ca moderatori pe reputații muzicieni Ursula și Kurt Philippi, iar concertul de deschidere susținut de artiștii Luiza Zan & Iulian Pavelescu invită publicul și bicicliștii, prin Asociația "Brașovul Pedalează" la o tură cu bicicleta înspre Cetatea Hărman. Finalul de festival este dedicat tinerilor. Copiii sunt așteptați în biserica Sf. Martin, pentru a se delecta alături de părinți și bunici cu o nouă poveste muzicală. Ultimul concert este susținut de Orchestra de tineret Junge Philharmonie Ostwürttemberg din Germania.

Festivalul Musica Barcensis este în fiecare an un prilej de a descoperi locuri noi, cetăți și biserici fortificate din zona Brașovului, monumente de valoare culturală deosebită, încărcate de istorie, situate într-un cadru natural privilegiat. Muzica, spațiul gotic sau clasicist și itinerariul spre concert vor oferi vizitatorilor experiențe armonioase și mereu surprinzătoare.

Mai multe informații despre acces, concerte și artiști se găsesc pe site-ul www.forumarte.ro/musica-barcensis/

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Organizatori:
Fundația pentru Cultură și Patrimoniu Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România - Parohia Brașov și Bisericile Evanghelice din Hărman, Codlea, Râșnov, Ghimbav, Cristian, Prejmer și Vulcan.

Sponsori:
NBHX Rolem srl, Preh România srl, Einschenk Instrumente Muzicale, DTR Dräxlmaier Sisteme Tehnice România srl, Chemark Rom srl, Transilvania Leasing & Credit, Miele Tehnica Brașov srl, Sika Romania srl.

Parteneri:
Consiliul Județean Brașov, Primăria Municipiului Codlea, Primăria Comunei Feldioara, Asociația "Brașovul Pedalează", Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Coresi Shopping Resort

Parteneri media:
Radio România Muzical, RTT Brașov, Monitorul Expres, Mix2TV, 24FUN, NewsBv

Programul Festivalului Musica Barcensis - Ediția a X-a

- 6 iulie - Excursie muzicală Orgi din Țara Făgărașului - Cincșor - Făgăraș - Vulcan - Ghimbav

- 7 iulie - 18.00 - Hărman
Deschiderea festivalului Concert LUIZA ZAN & IULIAN PAVELESCU
cu participarea Asociației "Brașovul Pedalează"

- 13 iulie - 18.00 - Codlea Ansamblul baroc TRANSYLVANIA

- 14 iulie - 18.00 - Biserica Neagră Ansamblul baroc FOLLIA SUAVISSIMA

- 20 iulie - 18.00 - Râșnov Ansamblul baroc ELENA & PAUL CRISTIAN & KLAUS PHILIPPI

- 21 iulie - 18.00 - Biserica Neagră Orchestra barocă MUSICA RICERCATA

- 27 iulie - 19.00 - Râșnov ENSEMBLE OLIVASTRO & ISTVÁN CSATA

- 28 iulie - 18.00 - Biserica Neagră Ansamblul baroc FLAUTO DOLCE & GABOR HEGYI

- 3 august - 18.00 - Cetatea Feldioara Ansamblul CODEX

- 4 august - 17.00 - Prejmer CANTATE DOMINO

- 10 august - 18.00 - Ghimbav TRIO ALFA

- 11 august - 17.00 - Prejmer JUGENDBACHCHOR & CAPELLA CORONENSIS

- 17 august - 18.00 - Cristian Corul THESSALONIKI

- 18 august - 17.00 - Prejmer Ansamblul baroc FONTE DI GIOIA

- 24 august - 18.00 - Vulcan Ansamblul baroc TRIO AVANTD'ANCHES

- 25 august - 17.00 - Prejmer Cvintetul vocal ANATOLY

- 31 august - 19.00 - Sf. Martin Poveste muzicală
                               BUCHAREST WINDS ENSEMBLE

- 1 sept. - 18.00 - Biserica Neagră JUNGE PHILHARMONIE OSTWÜRTTEMBERG

Mai multe detalii despre acces, artiști și evenimente regăsiți pe site-ul: https://www.forumarte.ro/