Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Sprijin financiar în valoare de 560.000 lei acordat tinerilor sportivi și artiști prin Programul MOL de promovare a talentelor. Înscrierile se pot face online

Publicat: luni, 10 Iunie 2019 , ora 14.54


  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 14-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
  • Fondul total de sponsorizare este 560.000 lei
  • Începând de anul acesta, înscrierile se fac online până la data de 15 iunie

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 14-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. În cadrul programului se oferă finanțare în valoare totală de 560.000 lei, pe bază de concurs de proiecte, tinerilor sportivi și artiști din toată țara, cu rezultate bune în activitatea sportivă sau artistică pe care o desfășoară.

Începând din acest an, solicitările de finanțare se depun online până la data de 15 iunie 2019 pe pagina de internet a fundației, www.pentrucomunitate.ro. Pot fi înscrise în concurs proiecte individuale, de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele actuale ale solicitanților, obiectivele de viitor și bugetul pentru realizarea proiectului.

În decursul celor 13 ani de existență a programului, au fost susținuți 2.184 de tineri cu peste 3.780.000 lei, prin intermediul a 1.724 de proiecte finanțate în toată țara.

Beneficiari au fost și 583 de tineri muzicieni care au obținut finanțare totală de 980.000 lei pentru realizarea a 271 de proiecte. Mălina Ciobanu, Mircea Dumitrescu, Francesco Ionașcu - vioară, Cornelius Zirbo - violoncel, Cadmiel Boțac, Sînziana Mircea, Szőcs Botond - pian, Alexandru Grecu - chitară, Pethő Rebeka - flaut și Filarmonica de Copii din Vlăhița se numără printre beneficiarii Programului.

În acest an, fondul total al programului este de 560.000 lei, accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri sau achiziției de echipamente și materiale.

Dintre beneficiarii ediției anterioare a programului, pianista Cristina Tomescu din Craiova a câștigat locul I la Orbetello Piano Competition Junior 2019, chitaristul Alexandru Grecu a obținut locul 3 la Festivalul internațional de Chitară Clasică "Alirio Diaz" din Austria.

Despre program:

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.

Din finanțarea totală a ediției a 14-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

Solicitările pot fi depuse până la data de 15 iunie 2019, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

Cererile vor fi evaluate de jurii de specialitate. Din juriul de artă face parte Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj și Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj.