Arhivă : Agenda de concert Înapoi

France Jazz Meeting la Gărâna Jazz Festival 23

Publicat: luni, 20 Mai 2019 , ora 12.51

Mai sunt două luni până la GĂRÂNA, vacanța cu jazz din munți, cea mai așteptată explorare muzicală de peste an. Programul celei de-a 23-a ediții Gărâna Jazz Festival găzduiește France Jazz Meeting, un eveniment inedit din cadrul sezonului România-Franța 2019. Sâmbătă, pe 13 iulie, publicul din Poiana Lupului descoperă jazz francez, în trei formule originale: Renaud Garcia-Fons & Dorantes, Jacky Terrasson Trio și Grégory Privat Trio.

Întâlnirea dintre contrabasistul francez Renaud Garcia-Fons și pianistul Dorantes, originar din Anadaluzia, Spania, va fi unică, adusă la viață de pasiunea comună pentru flamenco. Acest duo remarcabil va pune în scenă un spectacol cu atmosferă caldă, mediteraneeană: o abordare originală a muzicii flamenco, filtrată prin jazz și îmbogățită de improvizații spectaculoase. Va fi un statement al flamenco-ului de secol XXI.

Pianistul Jacky Terrasson nu este numit întâmplător "un pianiste du bonheur". Terrasson știe să transmită bucurie și poftă de viață mai bine decât oricine altcineva. Mereu căutând să inventeze, să exploreze, reușește să impresioneze publicul cu virtuozitate, pasiune și subtilitate. Pe scena de la Gărâna, Jacky Terrasson va urca alături de doi parteneri la fel de impresionanți: bateristul newyorkez Ali Jackson și de basistul francez Sylvain Romano.

Născut în Martinica, pianistul și compozitorul Grégory Privat și-a definit ADN-ul muzical în relație cu numeroasele culturi din Caraibe pentru a da muzicii jazz culoare, căldură și pasiune - exact ce e nevoie ca să încălzești o seară de vară în Semenic. În 2015, Grégory Privat a primit titlul de "revelația anului" la gala "Victoires du Jazz", cel mai important eveniment de jazz al Franței. Sâmbătă, la Gărâna 23, alături de Chris Jennings la contrabas și Tilo Bertholo la baterie, Grégory Privat va încerca să creeze "o muzică capabilă să facă lumea un loc magic".

La Gărâna Jazz Fesstival 23, iubitorii de jazz vor face cunoștință, în fiecare seară, cu experiențe muzicale din toată lumea, printre care: Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu, Mathisen - Robin - Borlai, Trygve Seim Quartet, John Surman Trio, Giovanni Guidi Quintet, Moshulu și mulți alții. Programul festivalului va fi completat în curând cu nume noi.

Biletele pentru Gărâna Jazz Festival 2019 sunt disponibile pe bilete.ro si pe www.garana-jazz.ro.

Ediția de anul acesta a Gărâna Jazz Festival se desfășoară în cadrul Sezonului România-Franța 2019, un program amplu, ce are vocația reinventării relațiilor româno-franceze în contextul în care cele două state celebrează, împreună cu Europa, Centenarul sfârșitului Primului Război Mondial, iar România aniversează și Centenarul Marii Uniri.

Sezonul România-Franța - program organizat de Guvernul României cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român, Institut Français și Ambasada Franței - marchează, de-a lungul a opt luni (între 27 noiembrie 2018 și 14 iulie 2019), un parteneriat și un dialog fără precedent între artiștii din nenumărate domenii din cele două țări. www.sezonulromaniafranta.ro