Arhivă : Agenda de concert Înapoi

10 ani de Vox Medicalis

Publicat: vineri, 19 Aprilie 2019 , ora 11.26

Duminică, 12 mai 2019, ora 19:00, Corul Vox Medicalis va sărbători împlinirea celor 10 ani de activitate printr-un concert aniversar ce va avea loc la Sala Radio. Pe parcursul serii, spectatorii vor avea parte de multe surprize, emoții și momente cu totul speciale.

Sub titlul "10 ani de Vox Medicalis" stau multe ore de repetiții, mulți kilometri parcurși atât pe teritoriul țării noastre, cât și în afară, multe partituri, zâmbete, momente de cumpănă, prietenie, dragoste, râs, oboseală, lacrimi, energie, dar cel mai important, sub acest titlu sunt 10 ani de muzică. Cum altfel se poate sărbători trecerea unui deceniu de activitate corală dacă nu printr-un concert? Corul Vox Medicalis propune un spectacol plin de emoții, desfășurat sub bagheta a trei dirijori: Dr. Tudor Ionescu, Mioara Buhălțeanu și Del Vasilache. De asemenea, alături de ansamblul muzical vor evolua pe scenă și invitați surpriză care vor condimenta seara prin acompaniamentul la pian, orgă și la alte instrumente.

Corul Vox Medicalis este un ansamblu semiprofesionist de elită format în cea mai mare parte din tineri medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din București, precum și din muzicieni și persoane din alte medii profesionale. Corul a fost înființat în anul 2009 sub conducerea Dr. Tudor Ionescu, medic ORL. Prin activitatea sa, corul promovează valorile culturii românești și universale prin stimularea curiozității și gustului tineretului (și nu numai) în ceea ce privește muzica bună în general, iar cea corală în special. În cei 10 ani de activitate neîntreruptă, formația a susținut concerte pe cele mai mari scene ale țării și pe câteva din străinătate (Franța și Bulgaria), având în total 230 de apariții publice la activ și nenumărate colaborări cu nume ilustre ale lumii muzicale și culturale românești (sopranele Felicia Filip, Anda Pop, L'Atelier Choral de Valenciennes, Сamerata Regală, Orchestra Medicilor "Dr. Ermil Nichifor", Ansamblul de Barockeri, Corul Sound, actrița Maia Morgenstern etc.).

Repertoriul este alcătuit aproape integral din lucrări din Secolele XX și XXI, aducând pe scena românească lucrări noi ale unor compozitori precum Eric Whitacre sau Zdenek Luakas, giuvaere puțin cunoscute semnate Gabriel Fauré, Serghei Rachmaninov și Ralph Vaughan-Williams, dar și șlagăre ale coralității românești îndrăgite de generații de-a rândul și chiar un cover aranjat coral.

Publicul este așteptat duminică 12 mai 2019, orele 19:00 la Sala Radio, pentru a sărbători alături de Corul Vox Medicalis prin muzică! Biletele se găsesc pe www.bilete.ro, în rețeaua bilete.ro și la casa de bilete a Sălii Radio. Organizator: Asociația Vox Medicalis pentru Excelență în Artă și Medicină; Coproducător: Radio România Muzical; Sponsor: Argintex; Parteneri: Fundația Medicina și Muzica, Asociația Națională Corală din România, Universitatea din București.