Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recital Mozart/Beethoven/Brahms la Sala Radio!

Publicat: miercuri, 3 Aprilie 2019 , ora 11.17

Un frumos program Mozart/Beethoven/Brahms vă așteaptă miercuri, 10 aprilie (19.00), la Sala Radio, în recitalul propus de violonista Cristina Anghelescu și pianistul Mihai Ungureanu! Solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio, Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus - Berlin, Ceaikovski - Moscova, Teatro Monumental y Auditorium - Madrid, Smetana Hall - Praga, St. John's Smith Square - Londra, Finlandia Hall - Helsinki și în compania unor orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Moscova, Londra etc. Din anul 1981, Mihai Ungureanu desfășoară o activitate concertistică marcată prin concerte și recitaluri prezentate alături de orchestre simfonice din țară și din străinătate - America (SUA, Canada), Japonia și Europa.

În programul serii veți asculta: Mozart - Sonata în Si bemol major, Beethoven - Sonata nr. 10 în Sol major și Brahms - Sonata nr. 3 în re minor și Scherzo.

Cristina Anghelescu a începit studiul viorii la vârsta de 6 ani cu tatăl sau, violonistul Aurelian Anghelescu și a absolvit Universitatea Națională de Muzică București la clasa renumitului violonist Ștefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah). Este laureată a concursurilor internaționale: "J.Thibaud" - Paris, 1981, "Alberto Curci" - Napoli, 1983, "Tibor Varga" - Sion, 1983, "Dr. Luis Sigale" - Vina del Mar, 1985, "Ceaikovski" - Moscova, 1986, "Jan Sibelius" - Helsinki, 1990 ș.a. A efectuat numeroase turnee în toate țările Europei, în Taiwan, Thailanda, America de Sud și cea de Nord. A realizat înregistrari, multe dintre ele fiind lansate pe CD (concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, George Lloyd, Anotimpurile de Vivaldi).

Născut la Craiova în anul 1958, Mihai Ungureanu a debutat ca solist concertist la 16 ani, pe scena Filarmonicii din Craiova, unde a interpretat Concertul în Mi bemol major pentru pian și orchestră de Liszt. A fost director general și director artistic al Filarmonicii Oltenia din Craiova, în perioada respectivă întreprinzând numeroase turnee alături de orchestra simfonică în Italia, Germania, Franța, Elveția, Spania, Gibraltar.

A efectuat înregistrări discografice la casa de discuri Electrecord (București), cu un repertoriu ce cuprinde: G. Enescu-Sonata a III-a, în caracter popular românesc (cu violonista Luminița Rogacev), J. Brahms - Cvartet cu pian (cu ansamblul Trio Consonanțe) ș.a. A mai realizat două CD-uri la casa de discuri Bella Musica (Freiburg) ce cuprind: J. Haydn - Concertele pentru pian (alături de Orchestra de Cameră Alicante, dirijor Alfonso Saura), G. Gershwin - Rhapsody in Blue și Concertul în Fa major pentru pian (cu orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul - Timișoara, dirijor Camil Marinescu). Mihai Ungureanu a susținut cursuri de măiestrie interpretativă în Italia, Franța, Germania și Moldova și este invitat în jurii ale unor concursuri cum ar fi: concursul Viotti (Valsesia), Cittá di Cantù (Como-Italia), Franz Schubert (Italia).

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor și Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.